Followers

Sunday, February 10, 2013

Continue : Melaka :)

 Assalamualaikum :)

By the way, SELAMAT TAHUN BARU CINA.. So far followers sha rasanya tak ade lagi yang berbangsa cina. If ada, selamat yaaa. hehehee.. oh ya, rini sha lepak dirumah jer. Jap lagi sha nak pergi kenduri kat bawah. Wedding kawan akak sha kat Kelana Jaya ni. Then, after wedding tu, sha kene pecut tok balik ke Pahang plak.. Miss my abah, my adik, my anak buah yang 3 orang tu. Eheeeemmm ! bulan 4 insyaaAllah akan ada lagi sorang.. Hope gegurl okeh... Heheeeeee :)

Then, sha nak sambung pasal pergi Melaka ritu. Harap-harap ada yang tak bosan okeh. Takut jugak nanti ade yang bosan. Its okeh, tak paksa ye.. Heheeeeeee.. This is a few picture from my sayang amik dari Taming Sari actually. Maaflah si buah hati baru bagi semalam. Makanya lambatlah nak updatenyaaaaa. Heheeeee :)


View ni sha paling suka. Even cuaca kat luar tak lah segelap ni actually. Tapi sebab cahaya lawan cahaya an, so jadi gelap. Tak salah sha dalam area kol 6 lebih time ni. Sangat cantik ciptaan Tuhan.. 

Lepas tu, kat bawah ni, a litte bit picture masa kitaorang naik Cruise.. Best sangat. Waktu ni dah macam area 8 lebih...So, nampak romantik kat situ sebab banyak cahaya lampu kiri kanan kapal tu. Then, sepanjang pengembaraan tu...cewahhhh !! semua dinding kedai dan bangunan kat situ diorang ada lukis pasal Melaka...Sila semak buku sejarah okeh. So, dari situ, pelancong boleh tahu tentang Melaka an. Seriously, sha tak reti nak citer lebih-lebih. Its better korang pergi jejak sendiri Melaka then merasainya sendiri.. Heeeeeeeeeeee :)


Lepas menikmati suasana kapal tu, my buah hati bawaklah jengjalan ke Jonker Walk.. Actually, dia sama macam downtown.. Boleh beli macam-macam. Ada baju, cenderahati, barang-barang antik dan lain-lain lagi. Heheeee. Tapi apa yang bezakan ialah suasana kat sana. Jonker Walk lebih kepada kaum Cina or Baba Nyonya.. Nak pilih makanan susah sikitlah... So, pandang jelah an... Sha nak borong banyak actually, tapi sebab memasing dah kepenatan then sempat grab benda alah ni jer. Nampak sikit kenangannya means dah sampai ke Melaka an. My favourite tok kumpul benda alah ni. Heheeeee

Melaka adalah 1 sempat yang best kalau nak bercuti.. Ajaklah family ke, kengkawan korang ke bercuti ke Melaka... For next holiday, kitaorang akan ke Penang. Yeahhhh.. Sha tak pernah lagi lepak Penang.
InsyaaAllah :)

Thanks for reading ^^

p/s : Tak sabar nak balik rumah, nak jumpe abah.. nak lawat kubur arwah mak.. rinnnnddddduuuuuuuu :(

0 comments:

Post a Comment