Followers

Friday, February 15, 2013

AKHIRNYA ^_^

Assalamualaikum :)

Hari tetibe rajin nak update cerita yang dah kurun lamanya.. tapi tak kisahlah.. nak update jugaaaaaaaaa :D Actually, cuti raya cina yang lepas, sha balik ke Pahang. Rindu kat abah.. Gerak pukul 5.30 sampai dalam 7 lebih macam tu. Then, sampai rumah...lepak dengan adik and abah, tetiba bukak pasal kawen.. Ermm ada gaklah gatal-gatal cakap kat abah, yang aku nak kawen. Hahaaaa.. Abah cakap, nak kawen kawenlah. Buat kat rumah mak ni haaaaaaaa... Ok aku main-main. Lepas borak-borak tu, aku yang sangat mengada ni, tanya abah. Yelah, abah almost 6 tahun duda. Time arwah mak pergi, tahun 2007 puasa yang ke-3. So, lamalah kan abah dok sengsorang. Makan sengsorang. Pergi mana-mana sengsorang.. So, kitaorang adik beradik tak kisah if abah nak kawen...

Arwah mak dah pesan, "Kalau abah nak kawen lain after mak pergi, jangan sesapa halang.".. Dari situ, macam tak kisah. Yessss !! ramai tanya, Sha, ko tak kisah ke dapat mak tiri ? Nanti mak tiri ko dera ko .. Mak tiri kan jahat.. Nanti dia rampas harta abah kau macam mana? 

Its okeh.. Mak tiri zaman sekarang tak macam dulu. Habis, sanggup ke kita as anak nak biarkan abah sendiri sengsorang. if anything happend kita ta tahu an.. InsyaaAllah.. dia boleh jadi yang terbaik tok abah.. Aminnn.. 

 Ni pakai grab jer. Jubah time dinner diploma, selendang tak bergosok (malunyaaaaaaa)


Pada hari Isnin, kira sha first time pergi rombongan merisik.. Macam-macam gaya.. Tapi alhamdulillah settle dalam pukul 3 macam tu... Adik beradik sha semua menitiskan air mata.. Bagi sha, sha sedih sebab pertama, terkenangkan arwah mak dan secondnya, lepas ni aku ni boleh bermanja lagi ke dengan abah. ?? Gedik gila kan statement aku. Heheheheeeeeee.. So layanlah sikit gambar ni 


Kak De, Kak Ngah, Acik Faridah (Bakal), Atiq, Along, Saya ^^

Welcome to the Samat's Family
Thanks terima my abah
Please jaga dia sampai bebila and bahagiakan dia

4 comments:

  1. tersentuh baca entry ni.. :) done follow sini.. come visit my site.. http://www.sayeshukepink.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks yuliana.. insyaaAllah i will follow you okeh :) thanks visit my entry dear

      Delete
  2. Ape yg pling pntg bg seorang anak adelah mlihat ayahnya gembira. kan sha =)

    ReplyDelete