Followers

Monday, February 4, 2013

02.02.2013 : First holiday ( Malacca)

Assalamualaikum :)

Hye semuaaaaa ^^. Sha tengah ade mood nak meng'update' citer pasal sha pergi Melaka.. Actually sha pergi dengan buah hati sha.. Kitaorang gerak lepas Zohor..Kalau ikutkan nak gerak pagi2 tapi sha pulak kene kerja jual Vitagen.. Kire side income lah katakan. Heheeeeee. Then, sepanjang perjalanan, sha dengan buah hati tak banyak sangat bercakap sebab actually sha kepenatan. Tapi layankan aja si buah hati sorang ni. Hehehehe (Kalau dia tahu kompem kene bahan.. HAHAHA (^__^).


PANTAI KLEBANG
First destination, si buah hati ajak pergi ke Pantai Klebang. Tempat ni kirenya famous air COCONUT SHAKE.. first time sha rasa sebab last sha pergi ke Melaka pon masa trip sekolah.. HAHA. Agak teruja jugaklah bile rasa air ni.. Buat2 biasa kat buah hati.. tapi seriously sedap..Selain itu jugak, tempat ni ada sediakan makanan lain macam kuih muih, mee goreng, nasi lemak dan lain-lain lagi..Korang boleh tengok betapa ramainya beratur tok dapatkan air ni.. Tak salah sha tempat ni sampai pukul 6.30 petang dan harganya hanyalah RM2. HEHEHE
(Nak tahu lebih lanjut dan gambar DI SINI dan SINI)


Ini semua si buah hati amikkan.. Sweetkan.. ahaaakssss :) Thanks sayang ^^

Then, teruskan perjalanan tok naik Menara Taming Sari.. Nipon sangat teruja sebab first time jugak naik.. Tak salah ketinggian menara ni just 80 meter. Harga tiket RM10 jer. Lepas tu amik port dengan buah hati....Buah hati excited wehhh.. HAHA.. Bile dah nak naik tu, terasa jugak gayatnya tapi dah lama tu tak pon sebab taklah tinggi mana.. Dah kat atas tu, dapatlah tengok sekitar bandar Melaka..Benda alah tu pusing-pusing.. Yang paling best sebab sha dapat tengok matahari nak terbenam dah..seriously sangat cantik... Syok woooo..


Ini salah satu pemandangan dari atas. Korang boleh google okeh ^^

Confius !! asal sha senyum sebegitu rupa..macam makan something.. HAHA
Ini bahagian depan Menara Taming Sari. Kat dalam ade kaunter tiket, kedai cederahati dan tempat nak snap picture before korang nak naik tu nanti.


KOTA A FAMOSA DAN SEKITAR MELAKA

Dah hilang excitednya naik Taming Sari tu, kitaorang mendaki bukit Kota A Famosa tu plak. Seriously sangat semput okeh. Nak pitam terus sha cari tempat duduk. Heheeee. Kalaulah sha pitam kat situ.. Ya Allah malunya rasa.. Kalau pergi dengan family tak apelahkan.. Abah ada. Ni dengan buah hati haishhh !! tak dapat nak bayangkan kalau si buah hati nak angkat dak gemok macam sha ni... Actually dari atas ni gak, boleh tengok Selat Melaka. Masa ni dah area 6.30 petang sha rasa.. So, bolehlah merasa nak tengok matahari terbenam.... Macam biasa si buah hati ikut arahan as a photographer .. Cewaaahhh !! Kire not bad gaklah angle yang die amik.. Sha tahu, dia sebenarnya dah penat.. tapi HAHAHAHA.. layankan aja ..



Mestilah wajib tok snap di sini. Mentang-mentang praktikal kat Kastam. Hehehee :)

To be continued ...


Okehlah sayang-sayangku. Sha nak siapkan buku log praktikal..Esok pagi nak pergi sign.. Ada masa nanti sha sambung sha pergi ke mana lagi ye. Heheeee.. Sabar tau..

Thanks for reading (^_^)


p/s: thanks si buah hati melayan sha sepanjang berada di Melaka and as a photographer gitu... Melaka the best !! Heheheeeee :)


4 comments:

  1. perghh bestnye..sue pergi kelantan xpernah sampai menara taming sari tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeeeeee.. kelantan mana ade taming sari sayang. ni kat Melaka :)

      Delete
  2. Replies
    1. sangat.. [glah jengjalan ke MELAKA :) terbaik

      Delete