Followers

Sunday, February 3, 2013

2013 - First wayang - Hansel and Gretel, Witch Hunters

Assalamualaikum :)

Hye semuaaaa... Awal pulak sha bangun pagi ini kan.. Actually sha nak keluar teman akak beli barang dapur.. Hari ni nak masak Baung Masak Lomak Cili Padi....Yum ! YUm !.. but sempat lagilah kan nak update sal wayang kelmarin. Thankslah kat buah hati sebab nak teman sha tengok. Pada mulanya sha nak tgk JUVANA tapi pikir-pikir kompem cerita Melayu ni ada kat Malaymoviesfull.blogspot.com.. So, agak membazir pulak kan...So, sha decidelah nak tengok cerita Hansel and Gretel ni.. 

Then, sementara nak tunggu wayang start, sha pergi makan dulu..Sha pulak teringin nak makan aiskrim. Makanya, si buah hati ni rajin meneman. Bagus !! Tengah syok nak makan-makan tu, sha saje nak kenakan si buah hati ni, sha tanya sal tiket. Actually, tiket tu memang ada dengan sha tapi saja nak 'game' si buah hati. Sorry sayang.. sha tak niat nak game... Heheheeeeeeee :)

Back to the story, korang familiar kan dengan nama diorang ni means that Hansel and Gretel. Kalau korang ingat, masa kecik-kecik dulu cerita pasal adik beradik masuk hutan lepas tu diorang jumpe rumah coklat...So, ni versi dah besar. Hahahaa :D cerita ni tak adelah bosan sangat.. but bolehlah kasi 4/5 bintang... 

citer ni layan habis sebab sessi diorang nak tangkap witch tu.. kelakar.. kalau logiknya, witch kan boleh hilangkan diri..tapi nak jugak main kejar2..kelakar betul..tapi seriously, korang layan citer ni kire berbaloi dari tengok citer melayu. Heheheeeeeeee :)



Selamat menonton semuaaaaaa ^^


p/s : semalam sha ke Melaka dengan buah hati.. Nanti sha update okeh :) stay tuned 

0 comments:

Post a Comment