Followers

Wednesday, September 12, 2012

Raya 2012.. Alhamdulillah :)

Assalamualaikum :)

Hye semuaaaaaa ^^. Dah lama kan sha ta update blog. Al-maklumlah agak busy sekarang. By the way, sha sekarang ada kat rumah baru. Opppsss !!! Bilik baru sebab sha dengan kengkawan decide sem ni nak pindah. Alhamdulillah.. Rumah sha tak adelah jauh macam sebelum ni. Sebelah UiTM aja meh. So, sha tak ade roommate baru lagi, tapi hope tak adelah. Hikhikhik (gelak jahat)..

Oh ye.. baru-baru nikan kita menyambut Hari Raya. So, macam biasa kalau raya ni masak rendang, nasi impit, kuih muih sikit tu normal. Raya pon still sama.. Tiada kehadiran orang baru. I means 'MAK' baru. Hehehe. Tahun ni sha hentam saja warna tema baju.. Nak kata biru pon ye. Tapi ape2 ajalah. Niat dihati tak nak beli. Just nak kai jer baju pegi ke kelas...tapi abah memaksa. Dia cakap, 'Tak kisah abah tak ade baju raya, tapi bukan anak-anak abah' T_____T.. Sedih jap.. Then, sha nyesal sebenarnya beli baju tu, tapi tak apelah..rezeki.. abah belikan :)

Di pagi raya, siap-siap bagaikan halilintar sebab akak no-3 dah nak balik ke rumah mak mertua. Selendang pon grab jer. Lilit-lilit.. Then, Say Cheesssssssssss !!! Hehee. Agak tak best sebab akak sha tak bawa DSLR dia. Makanya Camera Digital Pink LUMIX sha jelah jadi mangsa. Sha nak edit pakai adobe photoshop tu, tapi ta reti. Kan benda alah tu boleh buat gambar bagi cantek dan terang sampai boleh nampak jerawat di muka... Hihihi Tipooooo !!!!..Edit-edit kai software biasa.. Muka pon tak jelas..eeeeeeeiiiiiii...geram pulak.. Raya Haji akan datang..DSLR akan menjadi mangsa... HEHEHE.. Then apa yang paling best, gambar family cukup. Yeahhhh !!! Apa yang sha harapkan dan berdoa semoga kami akan dipertemukan.. Alhamdulillah.. Raya tahun ni, akak-akak yang dah kawen beraya di rumah ... So, nilah kenangan sha tak dapat lupakan...

 Along, Kak De, Alang, ABAH, Angah, Sha dan Atiq :)

Ya Allah, 
Kau peliharalah kami semua ke jalanMU.. 
Berikanlah kami kesihatan, rezeki, kehidupan yang baik Ya Allah. 
Semoga keluarga ku mendapat keredhaanMU Ya Allah...

Aminnnn :)

1 comment: