Followers

Friday, July 20, 2012

Dari Temerloh ke Kuala Lumpur :)

 Assalamualaikum :)

Hye semuaaa ^^ . 1st of all sha nak wish 'SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN PADA SEMUA UMAT ISLAM DI SERATA DUNIA' tak kiralah di mana-mana sahaja. Alhamdulillah, sha dapat berpuasa dengan abah walaupun 2 hari aja. Sebab sha cuti sem ni ada buat short course. So, sha agak sedeh. Lagipon ini tahun pertama abah puasa sorang-sorang..

Oh ye kawan-kawan. Kelmarin sha and abah pergi jalan-jalan ke Kuala Lumpur. Saja si gedik anak abah ni nak ngikut padahal abah ada kerja nak settlekan kat sana. Almaklumlah, abah cakap dah siap semua kerja, abah nak singgah ke Masjid India.. Yeaaaaaaaaahh !!! sha pon terus packing barang cam baju, tuala, barang make up, telekung dan segala bagai sumbat dalam bag.. Actually saja nak berjalan dengan abah.. Tiap kali kitaorang jalan-jalan ke Jalan TAR ni, abah mesti cerita pasal kerja dia dulu.. Zaman muda remaja abah dulu, dia kerja wayang. Then kerja kat Felda. Part time as photographer and buat video kawen. HEHE.. So, anak dia ni suka bergambar daripada abah dia sendiri. >.<..

 Dah settle kat Felda and buat buku akaun baru, kitaorang pergi makan kat kedai nasi ayam kat Keramat. Bagi sha biasa je. Tapi sepanjang hari mesti beratur orang dok membeli. Tapi disebabkan sha and abah bukan selalu datang KL, makanya kitaorang pon melantaklah kat situ. Maaf ye. Gambar tak ade time makan sebab sha cuak sikit bawa phone and kamera di khalayak ramai ^^V. Pastu geraklah kami ke Jalan TAR.. Dalam 2 jam jugaklah abah teman sha jalan-jalan. Last, abah relaks kejap kat depan Semua House sebab abah nak cukupkan lagi sejam.. Yelah.. abah yang drive mesti dia penat. Nak suruh si anak dia ni bawak kereta ke KL?? Hahaha.
 Sempat lagi abah ni check message dari seseorang.. Eheeem <3

Dah puas merelakskan diri, kitaorang pon gerak ke Bentong. Rumah akak sha yang ke-3. Seriously, sha dah lama tak jumpa anak-anak buah sha. Dah besar dah. Si Gha dah darjah 2. Si Akmal dah 6 tahun dan si tembam Alif, dah pon masuk 1 tahun. Dulu si Alif ni tak reti nak senyum melainkan abang dia jer. Naik geram pulak kat Alif. Tapi alhamdulillah.. dia tergelak sakan bila sha geletek dia. Nampak gigi 4 batang dia.. Tak sabar pulak nak tengok dia berlari. Comeeeeeeyy.. Dapatlah spend time dengan mereka-mereka sekejap. Lagipon abah pon cakap dia RINDU kat cucunya. HEHE.

 Si tembam mak andak :)

So, last nilah hasilnya selama 2 jam sha dop jalan-jalan kat Jalan TAR.. pashmina ni jugak sha borong.. dari RM15 sehelai dapatlah RM13. Thanks bro. Nanti gua datang lagi ^^. Semenjak ni sha lebih suka pakai pashmina.. Kain dia tak panas pon senang dibentuk. See, sesuai nak match dengan baju apa-apa pon.
Abah cakap yang hujung sebelah kiri, warna macam SEJADAH.. ^^ sabo jelah

Thanks for reading :)
Happy Fasting for all Muslim

0 comments:

Post a Comment