Followers

Thursday, March 1, 2012

Hati dan Perasaan



Assalamualaikum semua :)

Actually sepatutnye sha dah kena balik ke Temerloh tapi nak buat macam mana, hujan yang tak boleh dibendung. Okeh now blog sha dah ade lagu YUNA. Best. Sha selalu layan lagu ni. Hope korang suka tau. Kalau ta suka pon, pause jelah tau. Sorry X_______X

Macam biasa sha ta boleh nak tidur sebab tadi layan nescafe ais. Then, boleh pulak my friend call. Gelak besar. By the way, thanks sangat-sangat cause sudi call kawan awak yang gedik nieyhhh ^^heeee. Korang perasan tak...Hati dan perasan memang senang nak berubahkan. Kadang-kadang kita boleh jadi happy. Kadang-kadang kita boleh jadi sedih. Kadang-kadang pelbagai perasaan yang boleh timbul.


As a human, kalau ta ade hati nampaknya dia tu memang tak normal. Betul ta ?? Tapi sha pelik kenapa mesti nak rahsia-rahsia pasal hati dan perasaan.. If you like someone, just go ahead to tell what your feeling actually..It can make your feeling better i think.Sometimes ianya boleh dikongsi dengan kawan baik. Sometimes ianya boleh dikongsi dengan family or someone yang boleh bagi semangat or cadangan. Apa yang sha rasa, maybe sebab adanya perasaan ego pada diri sendiri. Bila dah ade ego, semua fikir something yang negative. Rite ?? Contohnya, B sukakan A, A sukakan B but bila ego masing-masing muncul tak ade sapa yang nak melakan dulu. Semua masing-masing pikir

Kalau aku luahkan kat B ni, kompem ke dia nak aku
Aku ni dahlah tak hensem macam si polan tu
Aku ni dahlah ta cantik macam si polan tu polan ni

Dan berbagai-bagai tanggapan yang negative timbul. So, at last senyap. 2-2 memendam rasa. Apa salahnya jika ego salah sorang dapat direndahkan..Dengar penjelasan or luahan hati laki/perempuan tersebut.Just pikir sampai bile dan bile kita nak teruskan senyap semata-mata untuk menyenangakan hati orang lain. Tapi hati sendiri yang jugak merana..Even apa-apa hati sendiri yang perlu di ambil kira.

Thanks for reading :)



p/s : Perasaan yang sudah tak dapat dibendung :( 


0 comments:

Post a Comment