Followers

Friday, October 14, 2011

Part 2 - Talk Show and Makaaaaaan Besar :)

Assalamualaikum :)

Hye semua . Hari ini sekadar lepak kat rumah . Biasalah Kelantan kan Jumaat cuti . So , nothing to do . Sekadar basuh baju and sapu rumah . Then , ada buat latihan sikit subject FIN538 . Tetiba jadi minat pulak subject ni sebab samewith investment dulu . Kalau investment muka ni jelah kene aimed asyik failed jer . Tapi alhamdulillah berkat kene aimed tulah sha dapat B+ . wuuuuu Bangga jap . Haip ! ta baik bangga . Syukur ..

Yeaaaaah ! by the way . since sha tengah free tahap gaban ni , sha nak sambung citer holiday trip ke Shah Alam tu . Hellloooooo ! Holiday ke ? Hahaha . Hari ke-2 di Shah Alam , just dari pagi talk show aja . Tapi sha agak memonteng kejap . Sha lepak dengan ex classmate sha dulu masa kat Jengka . Lepak-lepak sambil makan fish ball di booth diorang . Then dah kenyang , sha pon masuklah ke dewan . Ya Allah !!!! Hensemnye speaker ni . Mana taknyeeee Mat Salleh wehhh . Ta sampai hati nak main mesej or nak tidur dalam dewan . Overall banyak cerita tentang business in Islam . Ohh ye . Masa tu , mat saleh ni citer tentang bantuan kemanusiaan macam tu . Bestlah . Sha pon nak try jadi sukarelawan .Sapa nak join ?? Angkat tangan . Just search IRM .

Dah habis sessi pagi tu , sha lepak lunch bersama Atul , Tipah and Midah . Masing-masing student Shah Alam . Masa lunch tu , kitaorang merempit ke Seksyen 2 . Syok borak-borak . Yelah dah lama jugak ta jumpa . Then , dekat 2 jam jugaklah sha kat sana .. Baru teringat yang petang ni ade talk show bersama Wardina Safiyyah , Sham Kamikaze and Abu Bakar ( Raihan ) . Ta salah sha tentang Life in Islam. Salute kat diorang . Dulu diorang ni terkenal dengan dunia hiburan . Zaman popular diorang . Now , penghijrahan diorang ni membawa pengajaran kepada semua . 

Apa yang sha ingat still sekarang yang Kak Dina pesan

" If he is your boyfriend , don't ever-ever give him touch you before married . If dia still pegang kamu , even pegang tangan sekalipon , dia hanyalah memandang rendah terhadap kamu ."
 
Renungkanlah ...
 
 
Selesai event tersebut .. sha snap ngn kawan-kawan dalam dewan ni . Actually ade 1 lagi talk show , tapi kitaorang kene balik awal sebab ade makan besar . Yeaaaaaaah !! Di mana ?? Jap lagi sha citer okeh . Apa yang best sangat , sha ade jumpe 2 orang yang gojes tau . Diorang ni blogger macam sha . Tapi diorang lagi power dalam soal ni . Kire seniorlah kan . Hehehe . Nak tahu siapa ..?? Taaraaaaaaaaaaaaaa


Sebelah kiri , Zainatul Adilah . Sha perasan time dye jadi emcee pagi tu . Comel jer . Sha pon takut mulanya nak datang dekat ngn dia . Biasalah dia hottttt . Then , dari jauh dia dah senyum . Sha tanye lah " Ermmm Zainatun kan . Blogger ?? " Terus dia tergelak . Hehehe . Thanks awak sebab sudi snap gambar ngn sha . 

Sebelah kanan , Fatin Suhana . Kecil molek orangnye . Sha kenal dia since masa diploma kat Jengka dulu . Dia peramah . Memang teringin nak snap ngn dia . Masa habis event talk show tu , sha perasan Fatin ni kat entrance then terus sha panggil dia . Yelah , kat DATC tu ramai gila . Dia macam busy sebab diaakan nak kena organize event Islamic Fashion Show . Good Job Fatinnnn !!!! 

------------------------------------------------------------------------------------------------
Orite , di sebelah malam pula , aktiviti kitaorang adalah untuk melantak sebanyak mana kitaorang suka . Kah3 . Makan besarlah katakan . Kitaorang lepak kat Flaming Steamboat Buffet kat area Shah Alam . Sangat-sangatlah best sebab bagi sha ni adelah pertama kali sha makan steamboat . Actually, rasa dia macam Yong Tau Foo jugaka kan . If I not mistakenlah . Layan jugaklah . Everthing sha nak rasa . Yeaaaaaaah !! Layan jelah picture kitaorang okeh ?

Classmate BM2223D yang comel 
Baizurah , Kaka , Ayu , Ain , Dang ,Sha , Shila , Leh , Farahana, Syairah , Farahin, Fatin , Azimah .

Ini adalah gelagat kitaorang after masing-masing dah kenyang then katil kat Kolej Cemara dah memanggil. Hehehehehehehehehhehehehe .

---------------------------------------------------------------------------------------

Pagi-pagi kitaorang dah bangun . dah ta sabar rasanya nak balik Kelantan . Bukan ape . Nanti penat dalam bus . Huhuhuhu . Jauh perjalanan rasanya makan dalam 10 jam macam tu . hehehe .Before kitaorang balik , sempatlah singgah kat Sunway Pyramid . Nothing . Sekadar mencari makanan yang jarang kitaorang dapat kat KB nanti . Padahal ade jer kat KB Mall . Malas nak jalan kaki ke sana . So , kat bawah ni semua sha punyaaaaaaaaaa . Hahaha . Ta lah . Sha makan dengan Kaka and Shila.

I'M LOVIN IT . Nyummmmmmmy :9 Mc Flurry Oreooooooooooooo
p/s : Esok pagi sha ade seminar kat Pengkalan Chepa . Sapa nak ikut . ?? JOm !!!

0 comments:

Post a Comment