Followers

Wednesday, October 12, 2011

3 Hari Di Shah Alam - Part 1

Assalamualaikum :)
Hai semua .. Sehat ke ? Dah lama sha ta menjenguk belog sha ni bukan sebab apa kekangan masa yang sha rasa memang ta boleh nak update sebab banyak assignment and kene study . Kan dah simpan cita-cita nak dean list sem ni . Opssss !!! Doakan ye kawan-kawan . Maaf dipinta yang mana selalu jenguk my belog always post yang sama . Baeeeekkk . Sekarang sha rasa agak terluang even dah pukul 2.12 pagi . Housemate semua dah tido . But demi korang sha update a little bit bout last week yang sha pergi ke seminar di Shah Alam . Yang sapa ade Facebook Sha they all already know kan sha pergi ke sana .

Perjalan ke sana sepatutnya gerak dari KB kol 1 almaklumlah' janji melayu 'kitaorang gerak kol 2.45 petang . Perasaan ta adalah sangat teruja sebab sha dah selalu lepak ke Shah Alam. Maybe kali ni lain sikit sebab sha pergi untuk menimba ilmu . Ohh , Seminar ni tentang ISLAMIC FINANCE and BUSINESS SYMPOSIUM AND HALAL CARNIVAL 2011. Dalam bus tersangatlah sejuk sebab nak ke sana pon makan masa berjam2 . So , merasalah tidur dalam bus then yeahhh thanks to Hafizah sebab bagi pinjam stokin dia . Sangat terharu babe . Korang ade ??? 

Sampai Shah Alam area 2 pagi macam tu ,kitaorang semua lepak kat Kolej Cemara / Akasia . Seriously sangat jeles demgan student Shah Alam yang dapat facilities yang agak bagus berbanding kami kat KB ni . But KB lagi best sebab kitaorang pergi ke kelas jalan kaki . Lapar jer jerit kat kedai makcik depan soh hantar lauk . Okeh ni tipu . Hahahaa . Dapat kunci bilik , terus pasang cadar . Maaf ye , sha rasa kitaorang amik terlalu banyak cadar siap buat spare untuk buat selimut . Maaaaaaf sangat-sangat . Then gosok baju untuk dpakai esoknya . Hehehehe . 


DAY 1 - Dewan Agong Tuanku Canselor UiTM ( DATC )
Date : 6 October 2011

Pagi-pagi kitaorang dah sampai dalam dewan . Masuk dewan tu terasa ta sabar nak grad lagi 2 minggu . Dewan yang sanagat grand . Huhuhu . Rugi sapa yang ta merasai masuk dewan tersebut . Yeahhh , perasamian ni dibuat oleh Dato Mukhriz Tun Mahathir . Teruja tau sebab jumpa orang ternama ni . Everything gonna be fine . Ta adelah bosan sangat . Well biasalah hari first just dengar taklimat jelah kan . Actually , UiTM ade combined dengan Universiti yang lain macam Universiti dari Indonesia , Iran , Filipina dan alamak 1 negara tu macam pelik + ta ingat . Which means seminar ini adalah for negara islam yang menggunakan product HALAL .So , dengan seminar ni , diorang boleh kongsi tentang negara diorang dengan negara kita .


 With Zaleha and Dato Mukhriz

Dah habis perasmian tu , sha terus amik kesempatan tok snap with Dato Mukhriz . Yesssss , dia sangat-sangatlah sempoi even ramai yang tolak-tolak nak snap dengan beliau but he is still smiling dengan kitaorang semua . Seeeeeeee ! sipi-sipi pon janji ada jugak kenangan kan . Bile lagi nak jumpa dengan dia . Thanks Dato ^____________________________________^
Bila petang pulak , sha kene pergi lagi dengar talk show , but sha terlalu rindukan kawan-kawan sha yang dulu pernah belajar sama-sama kat Jengka , Sha lepak dengan diorang kebetulan kelas diorang kene jual makanan. Hahahaha . Kebetulan pulak ramai dak sport rec kot kat padang . Sambil-sambil tu , mata ni usha lah yang mana hensem . Hahahahahahha . Tipooo lagi . ^_______^ . Then macam biasa kalau dah kaki bergambar ni , sha ajak kawan-kawan sha ni bersnap . Yelah dah lama ta jumpa then ta semestinya kita dah belajar jauh , frenship tu hilang kan . Hello !!! Sha ta macam tu lah .

 Ainun , Latifah , Sha , Atul
Ex BM112C UiTM Jengka

Dah habis seminar waktu petang tu , siap-siap untuk ke aktiviti yang dah dirancang oleh organiser , Aizat . Malam ni , lepak kat I-City . Siyes cam teruaja sebab last sha pergi pon time tengah free . Permainan indoor mana ade lagi masa tu . Then , jalan-jalan bersama housemate . Snap sana sini . Sorry sangat , sha malas nak masuk semua gambar . Sebab terlalu banyak . Sikit jelah ok . Kalau nak tengok pon kat Facebook kawan-kawan sha yang lain . Kalau sha , memang ta letak dah sebab .............Teeeeeeeet ! RAHSIA :)



Yeaaaaaah ! First time mencuba benda alah ni . Kalau pergi ke Genting, kalau perasan ade macam ulat bulu then , boleh tengok keliling Genting rite . Tapi benda ni , sama lah . Boleh tengok around I-City . Bak kata orang Temerlohlahkan , agak jakon sikit . Siyes memang excited sebab 1 ) benda ni sangat comel . 2) Even mahal RM 5 but sangat rasa macam alam fantasi sebab nanti lalu celah pokok yang berlampu . Wahhhh patutlah Nabil buat pre wedding kat sini .. Pergh ! tetiba kan citer sal artis pulak . ^^

Okeh semua . Nanti sha update lagi holiday seminar sha ni ye . Banyak sangat nak cerita . Tunggu Part 2 nanti tau.

p/s : Misssss my abaaaaaaaaaaaah T__T

Thanks semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ^^

1 comment:

  1. main ulat bulu tu RM5? ke RM5 provide all games yang ada kt sana? best best! nak gi... yang duk KL pun x sampai sampai lagi. -..-

    ReplyDelete