Followers

Thursday, September 15, 2011

Macam Semalam Aje Jumpa Dia

Assalamualaikum :)

Hye semua !! Korang sehat . Alhamdulillah , hari ini ade 2 kelas aja . So , sha amik kesempatan ni nak update serba sikitlah . Ohh ya , by the way , sorry sangat pada Aimi sebab lambat bagi gift untuk follwer ke 400 tu . Thanks God , hadiah tu dah sampai pon kan . Thanks sebab rajin komen-komen kat belog sha . Sha hargai sangat-sangat . 

For today , sha just nak update pasal tarikh keramat yang sha rasa sampai bila-bila pon akan sha ingat iaitu tarikh perginya seorang insan yang sha sayang sangat-sangat and yang bagi kekuatan pada sha selama ini . Hari ini , 15 September 2011 , genaplah arwah mak sha , Allayarhamah Hjh Sallehah bt Hj Mohd Suren 4 tahun meninggalkan sha dan keluarga . Even 4 tahun but sha rasa macam semalam sha baru jumpa , baru lepas peluk dia , cium dia , salam dia and holiday sama-sama . 

Everthing bout her , sha still ingat . Apa nasihat dia selama dia hidup ni , sha pegang . Sha pegang untuk kekuatan sha menjalani kehidupan sekarang . Alhamdulillah , sha rasa lebih baik . Then , no wonderlah sometimes , kalau stress sha akan menangis . But kalau pikir kata-kata mak ni , sha rasa ta perlu nak nangis rasanya . Sha ingat lagi yang dia cakap

Belajar selagi boleh belajar . Nanti dapat kerja bagus , orang lain ta kan boleh pandang rendah kat kita . Ta adelah nanti kita jadi kuli orang aja . 

Ya Allah , sangat mendalam kata-kata beliau . Sekarang ni , sha akan cuba buat dia bahagia dekat sana dengan kejayaan sha . InsyaAllah . Sha akan perbaiki semua kelemahan yang dulu . Sha nak bahagiakan family sha . InsyaAllah .



Last holiday , tahun 2006 , ke Pulau Langkawi . 

Ya Allah Ya Tuhanku , Ku memohon padamu , semoga Arwah mak ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan beramal solleh . Amiiiiinnnnnnnn . Sha sayang Maaaaaak :( 

p/s : Hargailah Mak-mak anda  . 

4 comments:

  1. Sesungguh antara harta paling berharga yang ditinggalkan bila pergi mengadap ilahi ialah, anak yang soleh/solehah yang sentiasa mendoakan kesejahteraan dan sedekahkan al-fatihah untuk kedua ibubapa.

    ReplyDelete
  2. serius bila baca entri ini sebak. mge arwah ibu kak sha ditempatkan bersama orang2 yang beriman. insyaAllah. kita ni perlu teruskan hidup. T.T

    ReplyDelete
  3. sha tabah orgnya...Moga arwah ibu sha ditempatkan bersama org2 beriman..amin..

    ReplyDelete
  4. sweet sangat pic tu. all d best wishes awak =)

    ReplyDelete