Followers

Tuesday, September 13, 2011

Hari Pertama Dan Malam Pertama Di Tempat Baru ^^

Assalamualaikum :)

Hye semua . Sorry sebab dah lama ta update entry . Bukan pasal apa , sebab semalam sha seharian ade taklimat but thanks God sebab kat U sha hanya 1 hari aja berbanding U lain , kene sampai 3 hari . Hehehe . So , sementara ada free hari ini , sha nak story mory pasal perjalanan sha ke sini . Adoi lagi mau tanye .. Kat Kota Bharu sayang-sayangku .

Sha gerak dari Temerloh pukul 8.45 pagi . Hahahaha . Abah promise nak gerak kol 8 pagi . Yelah nak tunggu anak dia yg sorang ni siap berjam-jam . Then , naik sakit buntot jugaklah sebab perjalanan ni lama . Makan masa jugak . Abah cakap dia ikut Jerantut . Dalam perjalanan tu , macam biasa sha ta tidur . tapi ade lah jugak sekali dua tu terlrntok . Sian abah . As you all imagine lah kalau abah yang terlentok ... OMG !! Jangaaaaaaaaaaaaan !!! . First destination berhenti dekat Kuala Lipis sebab masa tu , dah kelaparan sangat-sangat . So , stop jap breakfirst nasi lemak . Sedaaaaaaaaap . Rasa nak tambah . Tapi its okeh takut tertidur kekenyangan . Teruskan perjalanan . Selain tu jugak , sepanjang tu , hanya kelapa sawit and getah aja sebab sha melalui jalan Felda kan . So , no wonderlah nampak permandangan sebegitu . 



Yang paling best , abah stop kat Gua Musang . So , abah cakap dia nak rehat kejap . Yelah , sha tahu drive terlalu lama akan menyebabkan tangan lenguh dan sakit pinggang . Makanya , sha pon sempatlah nak snap picture kat KTM Gua Musang . Mulanya sha malu-malu sebab nanti orang sana pikir sha ni jakon . Hahaha . Atlast , setiap sudut nak snap . Amik kau . Modelnya mestilah En Samat yang agak gojes tu . Hehehee ^^



Before balik , sha snap together dengan abah sebab pasni susah dah nak snap bersama-sama. Hehehee . Then dalam petang macam tu , sha sampai ke Kota Bharu . Orang first jejak so , mestilah nak mentelaah semua tempatkan . Then , ikutkan sha naik hafal dah laluan kat sini . kalau naik kereta lahkan . Kalau jalan kaki tu sekadar KB Mall bolehlah . Hehehe ^____________^ . Then dah jumpa UiTM Kota Bharu kat mana, sha just lepak ngn abah kat hotel . Hotel Harmoni kat dengan roundabout . Kalay orang sana tahu lah kot . Hehehe dah solat then merehatkan diri , abah ajak pergi makan . Yup , ingatkan nak makan kat stadium . Kebetulan pulak , ada perlawanan KELANTAN VS JOHOR FC ta salah . Apakan daya , ta lah merasa nak makan kat sana . Hehehe . Just makan kat Restoran Kak Ros . Not badlah sebab sha nak jugak rasa masakan orang KB macam mana kan . Then , macam biasa sha try Nasi USA . Sedap-sedap but a little bit masin meh . Syukurlah rezeki kan .... aminnnnnn ...



Macam biasa before dapat mendapat makanan tu , snap lah dulu . Hehe . Thanks abah sebab teman sha sampai hari ke 3 abah ade kat KB .


p/s : Nak tahu hari ke dua buat apa ?? nanti sha update okeh . Thanks semuaaaaaaaa ^________________^

1 comment: