Followers

Friday, September 23, 2011

First Time Masak

Assalamulaikum :)
 
Hye semua . Actually pagi ni , sha ade taklimat intergriti . Sangatlah bosan include mengantuk . Then , sha nak story pasal first time masak kat rumah sewa ni . Alhamdulillah , orang Kelantan ni bukan lah teruk sangat . But certain people jer macam ta senang dengan orang luar seperti sha ni . Macam ada akak ni , Kak Lyn namanya . Sangat peramah then sudi tolong orang luar seperti kitaorang ni . Baru ni , dia ade bagi pinjam dapur . Sebab kalau ikutkan , kene beli sendiri . Macam kitaorang bukannya nak duduk selama-lamanya kat KB rite ? Why not , kitaorang pinjam jer . Then , gas tu kitaorang belilah sendiri . Then , kelmarin start lah memasak . By the way , masakan semalam ta sempat . Sebab agak busy lah . Sorry my dear , Fiza and Dang . ^______^ .


 Kelmarin , Chef Leh and Kaka . Turn diorang masak . Sangat simple rite ? Normal dok umah sewa . Kenalah berpada-pada . Lagipon umah ni ta ade peti ais . So , susah kitaorang nak beli stock makanan ni . Diorang masak telur dadar pedas and ikan sardin . Sedaaaaaaaap . Leh sangat pandai masak . Kalah dibuatnye . Hehehe 



Macam sha dengan Shila . Kitaorang beli barang dapur sampai KB Mall . Agak seganlah jugak sebab tempat orang ramai pergi shopping tapi kitaorang pergi beli barang basah . Cam ikan kembong and sayur kubis . Yesssss !! Ini jugak first time kitaorang makan sayur . Maybe kat Kelantan susah nak nampak orang jual sayur sebab kawan sha cakap diorang lebih kepada makan ulam cicah budu . Wowwwww ! sedapnyeeee . See !! kitorang masak Ikan Kembong Masak Kicap and Kubis Goreng aja . Janji kenyang . Alhamdulillah . Rezeki kan . Amin Ya Rab .


 Okeh sayang-sayangku . Have a nice daaaaaaay k 
Kelantan cuti hari ini , Yeaaaaaaahhhh !

p/s : Mana nak cari budu ye kat bandar KB ni . Anyone ??

0 comments:

Post a Comment