Followers

Saturday, August 6, 2011

Rezeki Puasa ke - 5 Alhamdulilaaaaaah


Assalamualaikum :)

Hye semua !!! Alhamdulillah hari dah masuk puasa yang ke-6 . Korang da niat belom . Jom bace sama-sama .

Niat puasa harian:
"Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala"



Alhamdulilaaaah ... Semoga puasa kali ni membawa keberkatan ye . Actually , sha nak story about rezeki . Betullah orang kata rezeki tu ada di mana-mana sahaja . Allah S.W.T tidak mengira siapa untuk diturunkan rezeki kepada mereka . But Alhamdulillah , petang semalam sempatlah meneman kak long pergi ke bazaar . Kebetulan , abah ada pesan belikan bubur puteri mandi ( baru tahu nama bubur ni even selalu jugak beli , Thanks along ) . Nak tahu macam mana rupanya SINI , Alhamdulilaaaaah makcik tu kire 2 bungkus RM3 jer . Selalu sebungkus RM2 . Terus sha ucapkan kalimah 'Alhamdulilaaaah , rezeki sy makcik ' .


Then before tu , sha selalu singgah kedai seorang makcik ni . Lagipon kitaorang memang every year , kalau pergi ke bazaar mesti beli Sambal Udang Petai . Entahlaaaah , padahal sha ada alahan makan udang but dunno why bila makan yang makcik ni masak ta adelah pulak gatal-gatal . Alhamdulilaaaah , tadi pon dah last makcik tu bagilah habiskan semua . Siap kuah-kuah sekali . Baru tahu , sekarang dah naik RM1 dari sebungkus RM2 . Bak kata makcik tu , ' Ta apelah disebabkan awak dari adik kecik lagi sampai sekarang masih beli udang makcik , makcik bagi murah jer ' . Alhamdulilaaah . Lagi sekali rezeki datang . Terima kasih makcik .



Alhamdulilaaaah , sekali lagi , at last sha dapat Hello Kitty Shower Foam ( Resberry ) ni dengan kadar bayaran yang murah . Harga biasa RM19.90 . Tapi tunggu punya tunggu , dapatlah RM6.75 . Inipon BFF sha , Hafizah called kebetulan dia ada singgah kat Watson, dia cakap Hello Kitty tengah murah . Tinggal 1 pulak tu . Yesssssss ! terus sha cakap belikan . Nanti sha ambik kat rumaaaah . hehehehee . Alhamdulillah . Setahu sha , Watson tengah sale for 3 days ( 5 - 7 August 2011 ). So , apa lagi pergilah grab . Ada barang 50% tuuuuu .. ^^V


Last , sha akhirnya berjaya buat kuih onde-onde ( buah melaka ) . Hehehe . Even warna kurang kehijuaan macam kat kedai tu , but abah cakap ' Sha laku kalau menjual macam ni . Besar-besar ' . Hehehe . Thanks abaaaah . But ta lah sesedap mana pon. Janji ada rasa onde-onde tu kira alhamdulilaah lah kan .

Kuih onde-onde . Actually buat sendiri lagi jimat kot . ^^V

p/s : Sha rindukan masakan arwah maklah bulan puasa ni . Yong Tau Foo . Perghhhh !!! shodap jugak ni . :)) Selamat Berpuasa semuaaaaaaa . >.<

4 comments:

  1. sha :) hello kitty comeeeeeeeeeeeeeeeel ;))

    ReplyDelete
  2. sha,memang rezeki tu ade kat mane2 and untuk semua orang.AlHAMDULILLAH rezeki sha banyak kan bulan2 pose cenggini?yeahhhhh.papepon hello kitty tu memang comel = =" *tetibe pulak*

    ReplyDelete
  3. @ascil.punye.lah

    thanks dear . alhamdulillaaaah . btw dah follow kamoo . ^^

    ReplyDelete