Followers

Saturday, August 27, 2011

Si Comel Hatiku (.n_n)Y


Assalamualaikum :)

Hye semua !! Sehat ?? Ohh sha tidak berapa okeh sebab agak batuk dari semalam . Kadang-kadang malam susah mau tido sebab sesak nafas . But it's okeh jangan risau ye kawan-kawan . Pagi tadi sha bangun awal then sempatlah suruh adik bukak langsir untuk dibasuh . Pastu , terus tengok akuarium , tengok gelagat kura-kura kesayangan sha ni . Dah besar rupanya . Semenjak dah tranfer ke tempat lebih besar , sha jarang tengok keadaan si comel ni . Pernah sekali dok syok tengok , baru perasan Neliel ( betina ) mata dia ta buka . Risau sha . So , Neliel dikuarantin kat tempat lain . Macam sakit pon ada . Then , ta lama tu , dia okeh sebab berenang pon ta menggelabah lagi . Ta sangka , Nel and Neliel dah hidup dengan sha 1tahun 3bulan 3hari :)



Kalau masa kecik dulu , sha sanggup bawa diorang sampai ke kolej sebab abah cakap pandai beli pandai jaga . So , sha letaklah kat sebelah meja study . Kalau dok bosan ngadap buku , sempat keluarkan diorang letak atas meja , suruh diorang jalan-jalan . Ta adalah nak jalan-jalan dalam bekas tu je . Pusing-pusing , panjat jambatan kecik tu , kadang-kadang balik kelas jer tengok ada atas pokok kelapa . ( Sesapa yang pernah beli bekas kura-kura tu tau lah macam mana ) . Punyalah aktif . Dulu , Neliel ni macam pemalu sikit . Kurang makan . Kurang aktif ta macam si Nel . Maybe Neliel ta biasa lagi dengan environment baru . Roomate sha , si Ecah selalu terkejutkan diorang . Pastu menggelabah dalam bekas tu . Ohh by the way , thanks a lot pada roomateku yang jaga Nel and Neliel time sha balik rumah . Yelah takan nak angkut naik bus . hehehehee . Thanks sangat-sangat kat korang ..


See !! Neliel atas Nel . Kecik jer dulu . Sian . 


Tapi sekarang Nel pulak atas Neliel . Suka . Masing-masing dah besar . Kuku pon panjang and tajam .
Sayang Nel and Neliel . Nanti dah besar lagi ta tahu nak campak mana . Nanti nak suruh abah buat kolam . Ta adelah nak campak mereka jauh-jauh . hehehee :)

p/s : Nak tahu bila sha beli diorang ni . SINI 

0 comments:

Post a Comment