Followers

Sunday, June 12, 2011

Melawat Kak Long.Teringat zaman dulu2 :)

Assalamualaikum :)

Hari ini ta kerja sangat. Sekadar menghadirkan diri tengok suasana kem PLKN dekat dengan rumah ni. Actually, my sister is Jurulatih kat kem ni. Ada hari terbuka katanya. Apa lagi abah pon ajak lah sha and adik.Macam biasa, before nak masuk, kene amik pas pelawat ni. Then kene melapor kat Pejabat Pentadbiran. Macam sha ta perlulah sebab bukan nak jumpa pelatih pon. So, lepak kat padang kawad sementara tunggu my sister balik dari Bandar Temerloh.Biaselah, abah suka buat surprise kat anak dia.Jenis ta suka call dulu. Bila ta call ni lah jadinye.Kene tunggu..*menunggu adalah satu penyiksaan bagiku*.keh3


Then ta lama tu, akak sampai. So, bermulalah terjahan kitaorang anak beranak skodeng tempat nieyh.. waahhh ! aku tengok memang penat dak2 ni nak berlari ke padang kawad sebab sangatlah jauh.Kalau sha ni, kompem kurus untuk 3 bulan dok sini. Tapi apa yang bestnye, dorm diorang betul2 sebelah dewan makan..yeahhh !! 6X babe makan. Even, banyak aktiviti macam kawad, kelas and riadah, ta mustahil korang boleh kurus.hahaha..

At last, jumpa pulak my cousin ni. Syafiq. Actually, die kerja kat bahagian dapur. Means tukang bagi makan kat pelatih semua. Sempat tanye dia, gaji and kene buat ape jer. Dia cakap senang, bagi makan, if makcik suruh potong sayur buatlah.Then gaji pon RM700+. Wow !! rugi sha ta join.Sekurangnye, masa ta adelah terbuang kan..Gud2...Kerja leklok ye. hahaha

Before balik, sha sempat snap picture dengan pelatih nieyh..hahaha..Mula2 diorang malu.Tapi sha paksa jugak.Yelah saja2 jer. Kenangan babe baju celoreng ni..Pastu snap sane and sini. Biaselah kalau ta bergambar ta sah. Bukan apa, dah beli camera ta akan ta guna pulak. kan2 ??


Before tu, sha adalah EX WIRAWATI KEM SUMMER SET RESORT, ROMPIN. Ta percaya ?? Tengok sendiri ..keh3 :D Best sebab dapat kem belakang pantai sempadan Rompin-Johor.Petang2, cikgu bawak riadah tepi pantai. Sha selalu jerit nak balik rumah.hehehe..

Kenangan Kem Summer Set Resort, Rompin 2007



p/s : Thanks sudi bace :)

2 comments:

  1. oo..ni kem yg bru 2 eh.. dkt la dh k.long skng ni ngn rumah

    ReplyDelete