Followers

Saturday, June 11, 2011

Hang Out ke KL----> Bentong ------> Temerloh. Even penat tapi fun with ORANG TERSAYANG


Assalamulaikum :)


Hye semua !!! Hari rabu ritu,sha pergi ke KL jemput adik sha yang melepak agak lama kat sane di rumah angah sha kat Kelana Jaya. Then stay 1 malam esoknya abah, adik dan sha pergi merayau ke Masjid Jamek.Bukan shopping apa sangat.Sekadar tengok2 barang then kalau rasa nak grab, sha grab je. Sha nak cari selendang but cam dah banyak kat rumah.Berkotak2 hanya shawls saje.Itu ta kira tudung bawal lagi. Kalau dihitung2 dah beratus jugaklah habis ke situ aja.Forget it.


Jalan2 tiba sha ade jumpa yang sha nak.Niat sebelum ni, sha nak beli kat internet tau.Tapi harga RM39 macam tu.Tak termasuk postage RM 5 lagi..Sha pon tanya lah makcik tu.Sebab beg yang sha nak ni bergantung.I thought cam RM 20++. But terkejut beruk bila makcik ni cakap. RM 14 jer dik.Ya Allah, cam nak terbeliak biji mata bila makcik cakap macam tue. Apa lagi teruslah beli. Even simple but senang. Macam2 boleh letak..Then, sha beli inner baju warna pink. First, sha rasa certain kain, lembut but jarang.Pastu selak2 ade cam agak tebal sikit cam sama harga RM 15.Kalau perasan, ade tag saiz dalam tu.Sha bandingkan yang tag kat belakang tengkuk and ade kat saiz kat bahagian bahu. Yang bahu best sebab tebal sikit.Harga maintain ONLY RM10. Pastu, hanger bulat2 tu.Kalau rajin cari,sha rasa dapat lagi murah. Ade yang RM8 dan RM7.90.But sha dapat kat kedai orang jual sari..Almost dalam tu sari jer. Tetibe sha dapat RM 6.90. Grab.Sebab bukan senang nak dapat harga macam ni.Itu jelah sha beli..Kitaorang banyak jalan2.Actually abah suka jalan2 and tengok orang ramai.Bukan selalukan. :)

Yeahhhh..dah puas, abah ajak makan nasi ayam kat Greenwood,Gombak.Nasi dia terbaik..Even agak pedas sikit dia punya sambal kira not badlah..Then, sha nak rasa manggis. Shodap.nak tunggu kat umah punya lambat lagi.Kompem berebut dengan MR KERA.hahaha

Lepas tu, on the way balik ke Temerloh,abah stop kat suatu tempat nieyh.means abah ikut jalan lama KL---> Bentong. Ya Allah canteknya keindahan air terjun nieyh..cam nak terus terjun aja.hehehe..so amik gambar banyak2. kah3 :)



KOLAM AIR PANAS, BENTONG

Melayan pulak abah nak berendam kat sini.Nak join tapi ramai lelaki,so kitaorang lepak kat tempat kanak2 sambil rendam kaki and snap gambar.hehehhee :) Apa yang sedihnya,tempat ni macam ta ade orang nak bersihkan.Padahal orang ramai lepak sini. Masa lepak2 tu, terdengar abah borak dengan sorang mamat ni. From JOHOR ok.Jauh kot..Tapi cam tempat ni ta ade orang nak amik kesah...sedeh :(







Dah masing2puas, bergambar and berendamkan diri,decide balik rumah pulak.Maaf sangat penat sha ta dapat nak story panjang2 sebab sha sepanjang perjalanan asyik membungkang. Stop here.Nanti sha story lagi ye. :)

p/s : Isnin start belaja kereta..yaahooo.. !!!
p/s : Sedih, esok adik dah nak balik hostel..waaaaaaaaa :(

8 comments:

  1. eh..dia jalan2 lar..tak ajak pun...............:D

    ReplyDelete
  2. x tau plk kat bentong ada kolam air panas..best nye..

    ReplyDelete
  3. @M Fizan

    alahai...hehehe.ni semua ta dirancanglah M Fizan.hehe..nanti sha ajak okeyh :)

    ReplyDelete
  4. @amilinhussin

    ade akak oi..p tempat dya cam ta bape best...hehehe.. :D

    ReplyDelete
  5. @pRoLoG

    hahahaha...yup pemandangan yg sedap mata memandang

    ReplyDelete
  6. hey how do u get the cursor thing?
    and also r u kazakh cuz i think samat is a kazakh last name

    ReplyDelete