Followers

Thursday, November 18, 2010

|Rindu zaman KECIK|

hye semua!!assalamulaikum...hehehehe...tetibe rasa rindu zaman2 pramatang dulu..kui3.dasyat meyh...kenangan yang dulu2 semakin datang dan mengingatkan kembali..haish!!!lebih2lagi zaman sekolah..betul ta????zaman kecik2 dulu adoi ingat apa jek..ermmmm..da ta ingat sangat da...
zaman sekolah still dalam memory lagi sebab setiap aksi ada kejadian..betul ke??entah..
zaman duduk sekolah tadika dulu selalu muka ni yang agak lambat ke sekolah..sampai arwah mak baling aku ke katil..heeee...kene bantai dengan hanger sudah semestinya..tapi normallah aksi2 macam tu.tapi pukulan yang lemah lembut...hah!!!!salah di situ ye...lemah lembut taw..mak kite sayang kite lah...>.
balik tadika--->makan--->mandi--->siap2 nak pergi ngaji--->dalam kul 5 mak abah jemput
itulah hari2 berulang..tapi bile dah besar sikit..mulalah buat hal..selalu cakap kat makcik yang jaga aku tu ada aktiviti petang kat sekolah..padahal lepak kat library...wahhh!!!rajinnye..bukan apa..zaman kanak2 yang nak membesar kan..macam tu lah...kui3..
beralih ke zaman sekolah rendah..lagi banyak sebab kenangan yang agak lama kan..6 tahun sekolah sana..macam2 aku dapat..dulu aktif bersukan.pantang ada offer sikit join.pergi sane sini.kenal dengan dunia yang aku rasa dah ta ada kongkongan.alhamdulillah nasib baik arwah mak and abah ta halang aku aktif.semua involve.dan akhirnya dapat anugerah KOKORIKULUM TERBAIK..yeah!!!!abah pon bangga..even ta bape nak cemerlang dengan pelajaran sekurangnya ada jugak something yang buat abah bangga..kan abah..???
zaman ni ada juga kenangan dapat jadi pengawas yang adoi berat rasanya..nak buat itu ini...kenangan ta boleh lupa kena jadi MC..pagi2 dah kene pastikan bendera ada, senarai cikgu bertugas, jumpa dengan Guru Besar nak cakap ke ta..pastu pastikan acara berjalan dengan baik..tapi..tapi kan...hehehe..masa nak tunggu cikgu bertugas habis berucap tetiba sakit perut yang amat sangat..serta merta bagitau cikgu sebab da ta tahan..at last cikgu tu yang jd MC..heheh..sian cikgu..
selain tu denda tunormallah babe..zaman yang penuh dengan denda..bagi sha lah sebab degil tambah malas..
yang paling kekal dalam ingatan ni kene jalan itik..pernah ta korang rasa..start dari cikgu TEEEEttttt!!!!semua cikgu mulakan operasi dengan membuat denda yang sama.pernah sha kena jalan itik dari hujung koridor ke hujung koridor then pusing balik.al maklumlah dulu darjah 6 kelas mula...haish!!!dengan muka selamber sha dan kawan2 lain berjalan depan kelas budak2 lain.kalau ta kenal ta apa...euuuwww!!malu tau..hehehe...
tapi darjah 4 lain pulak..sha paling takut kelas matematik sebab cikgu tttteeeeetttt pakairotan yang halus mulus tu..ouchhhh!!!kene tapak tangan pon shodapppp!!!!...
tapi suka..result mate pon selalu dapat A...takut punya pasal..

so.conclusion sematlah segala kenangan korang dengan korang sekali..syoookkkk tau!.
kalau ada my bestfriend sekolah dulu lagi syok..
Hafizah,Fitrah,Farah,Nadia,Hidayah..
dan semua...hehehe...bile lah dapat berjumpa mereka....!!!! T_T

*tetiba terjumpa picture ni dengan kak lang..comel lah you..hahaha sayang kamu sangat<3<3<3*

2 comments: