Followers

Thursday, November 4, 2010

|Kenangan Lama Bertaut Kembali|

assalamualaikum..
hye semua.tak kisah lah pada lelaki atau perempuan.janji sha sudah menyapa korang yang baca.kan2..korang buat apa ye pagi2 ini??sha baru lepas online then tak ada yang menarik just upload picture ini.sebenarnya tajuk entry hari ini tak ada kene mengena dengan picture kat atas.tapi ada sikitlah.comel ta??actually lukisan ni dari buku tadika anak buah sha.si GHA punya.hahaha.saja nak join mewarna buku dia.actually sha memang minat mewarna. kalau nak bandingkan dengan melukis sha more prefer pada mewarna.kalau dulu time sekolah rendah kalau masa Pendidikan Seni cepat jek.sanggup lah beli warna pensel LUNA yang besar2 sebab kat situ tak payah nak campur2 warna.cam contoh warna yang banyak tu ada warna pink kan.kalau yang 12 batang tu aje ta ada.kena mixed kan warna putih dan merah.so payah.kalau boleh every year nak beli warna.padahal abah selalu beli yang yang panjang.yelah every year masuk sesi baru mestilah semua nak baru kan.betul ta??

lagi satu tiap kelas Pendidikan Seni bila memerlukan water calour mesti sha guna BUNCHO.kalau before tu pakai yang picit2 tu tapi ta lama sebab cepat sangat habis.tau kan BUNCHO.sebab warna dia certain ta payah guna air.lagipun sha suka warna yang pekat2 dan terang.nampak garang sikit.heeee>.<.ingat lagi Cikgu Mastura ( cikgu PS) pesan suruh bawa macam kentang,bawang ta pon pisang.mesti korang pernah buat kan aktiviti ni.letak water colour kat benda alah ni then main tekap2.macam2 bentuk.masa tu arwah mak marah sebab sha ni jenis tamak nak ambil banyak.nanti dapat punahkan buat banyak2 bentuk.sha suka.tapi kan nak jek cari lukisan tu semua tapi rasanya dah buang ta pon dah bakar sebab buat semak.hahahaha..korang ada lagi ke??nak tengok..

tapi bile dah naik sekolah menengah sha dah ta berapa minat Pendidikan Seni sebab cikgu garang.kalau dia nak hari tu juga hari tu kene siapkan.yelah melukis ini memerlukan inspirasi dan ketengan dari hati yang ikhlas.wah2macam ambil seni jek.heeeee>.< ta ta sha bukan orang seni.tapi kalau nak ikutkan dalam family kak lang and adik jek yang paling suka melukis.cantik.

by the way sampai sekarang sha suka mewarna.then warna favourite pink actually tapi ta kan nak 24 seven dengan pink sebab dengan pelbagai warna akan mencorakkan kehidupan kita.betul ta???okeyh sekian bed time story today.tepuk sikit tangan.*clap!!!!clap!!!


0 comments:

Post a Comment