Followers

Wednesday, November 24, 2010

contest : rentetan DOMO & ELMO !! pembunuh atau penyelamat ?

Lalalala..sejak 2 menjak ni sha rajin jalan2 ke belog orang.sekadar amik pengetahuan dan berkongsi cerita bersama mereka.
lebih2 lagi contest..hehehe..
So kali ini from Dsya D'Guitarist[ klik kalau nak join ]..
sha nak involve sebab sha memang suka dengan Elmo sebab comel
Macam biasa before nak mengomel lebih lanjut
korang kena ceritakan apa yang berlaku sebenarnya berdasarkan soalan yang Dsya bagi..
before tu
korang kena take note beberapa perkara tau
macam..

~korang mestilah seorang blogger
~ jawab soalan dengan membuat post baru di belog kalian . letak gambar kejadian , copy soalan, dan jawab .
~ dah selesai buat post ? inform kat Dsya kat shoutbox . bagi link sekali. TQ :)
~lepas tu award nya klik here

Soalannya ialah..jeng3

1 ) PADA PENDAPAT ANDA , APAKAH YANG SEDANG TERJADI ?

Domo telah bermain bunuh2 bersama Elmo.yeahhh!!!!

2) MENGAPA ANDA BERPENDAPAT SEBEGITU ?

Domo dengan Elmo kan kawan sejati.
ta baik gadoh2..betul ta??

3) BAGI SIKIT DIALOG ANTARA MEREKA ?

Domo : Elmo..kenapa belakang awak ada darah..hah?? pisau pon ada betul2 tercucuk belakang awak..
Elmo: sebab ada orang dengki dengan persahabatan yang kita jalinkan selama ini..tsk..tsk..T_T
Domo: Awak jangan tinggalkan saya Elmo..nanti siapa nak teman saya bermain kat taman??
Elmo: ta apa..awak jangan bimbang.awak kan ada teman yang lagi baik dari saya..
Domo: Siapa??[pandang kiri dan kanan]
Elmo: tu !!! yang sedang membaca dialog ni..hehehe..

4) SAMBUNG AYAT INI TIDAK KURANG 30 PATAH PERKATAAN :D
saya mem back up (domo/elmo) kerana .......
Saya mem back up Elmo kerana Elmo terlalu comel buat saya tambah pula kalau warna merah..Elmo sentiasa tegas lebih2 lagi tentang persahabatan yang amat penting dan dia ambil berat tentang sahabatnya iaitu Domo.Elmo tetap sayang akan sahabatnya,Domo dan merelakan Domo berkawan dengan KAMU sebab Elmo ta nak yang Domo tinggal seorang tanpa sahabat.Walaupun Elmo pergi, tapi Elmo tetap dengan pendirian bahawa sahabatnya membawa kepada keceriaan hidup Elmo dan banyak kenangan mereka bersama sepanjang menjadi sahabat.Selain itu, Elmo yang berwatakan ceria menbuatkan hati Domo sentiasa gembira dan mengambil berat tentang Domo.Elmo sentiasa berada di sisi Domo lebih2 lagi ke taman.Itulah sebab Domo berat nak lepaskan Elmo.Elmo juga sentiasa ikhlas dan selalu menjaga persahatannya dengan Domo supaya persahatan mereka sampai bila2.Domo sentiasa berkongsi pendapat dan meluah masalhnya kepada Elmo bahawa Domo yakin yang Elmo dapat mendengar dan memberi nasihat kepadanya.Elmo yakin bahawa Domo akan mendapat kawan yang lebih baik darinya.So, Elmo memang the Bestfriend in the World...

p/s: hye Dsya hope berpuas hati ye..tenkiu:)

5 comments:

  1. babe, dialog anda sangat menarik . but plis take note yang jawapan anda mesti tidak kurang 30 patah perkataan . awak pergi update duluw , tambah ayat lagi then inform saya k :)

    ReplyDelete
  2. syakirah samat aka mok.. anda telah di tag!

    ReplyDelete
  3. PASSED !! nama anda masuk senarai beibehh :)

    http://syalollies.blogspot.com/p/rentetan-domo-elmo-pembunuh-atau.html

    ReplyDelete
  4. qama: mana???hehehe

    dsya:tenkiu..akhirnya...[suke sngt2]

    ReplyDelete