Followers

Wednesday, August 18, 2010

:: perasaan yang tidak tahu ::

Hari semalam badmood now today dah tak sebab malas nak pikir2 lama2 buat sakit otak..lagipun minggu ni dah ada 2 test yang agak gempak juga nak mentelaah sekali 2.be strong syakirah.so how nak manage masa ni.hari khamis test HR then jumaat test IT..wah2.otak semakin panas membara sekarang ini..heee:))

relaks sebentar makan roti plus air soya.alang2 sahur terus kan.by the way nak cerita something dengan korang semua.agak sedih (T_T) tapi tetiba sebak sebab baru tau kan seorang kawan yang entah nampak happy tapi rupanya ada kesedihan disebalik kegembiraan dia..Actually, bukan semua yang bernasib baik dekat dunia ini.mybe Allah nak bagi ujian pada hambanya supaya sentiasa sabar dengan semua dugaan.lebih2 lagi pasal parent means ibu bapa.sha sedih lebih2 lagi tengok rumah anak yatim di mana budak2 yang tiada ayah atau ibu ataupun langsung tak kenal parent mereka.perbah abah tanya adik bongsu sha,nak tak duduk rumah anak yatim???adik sha terus nangis.mana sanggup nak berpisah dengan family.but abah cakap selagi abah hidup abah akan jaga anak2 abah.waaaaa!!!!tsk..tsk. (T_T)..kira sha bertuah walaupun tahun ini arwah mak genap 3tahun pergi..sha stil dapat juga kenal,kasih sayang..tapi mereka???kisah sha sekarang sha ada rapat dengan seorang guy ni sebab 1 je..mak dia look like my mom.sha rindu gila.tapi sekarang sudah segan sebab apa..RAHSIA..

so sha nasihatkan yang still ada parent, jagalah elok2 jangan sakitkan hati dia.bagi diorang kegembiraan supaya kita menjadi anak yang soleh dan solehah.yang penting kita kene sentiasa jaga hati mereka yang inginkan kegembiraan supaya mereka tidak sedih..>.<


p/s:saya nak jadi sukarelawan..

0 comments:

Post a Comment