Followers

Wednesday, April 24, 2013

Last Day :)

Assalamualaikum dan hai semuaaaaa :)

Alhamdulillah hari ni diberi kesihatan yang baik-baik aje. Actually dah lama tak menaip tok update blog, now nak taip laju-laju. Heheeee. Dalam kepala dah macam-macam nak tulis tapi asyik posponed aja. Before apa-apa meh nak story sikit. Pagi tadi datang office, just susun and kemas-kemas sikit atas meja. Almaklumlah, pada mulanya macam tak ada kerja. Just on PC layan email, bukak FB, bukak Metro, bukak segala info tuk hari ni. 

Then, terpandanglah meja Kak Sham (Kerani).. Niat di hati nak tolonglah bukak surat, cop, dan catit nama surat. Hanya Tuhan je yang tahu betapa banyak surat gara-gara semalam sha dengan Kak Sham busy uruskan asset kat office. Bukan senang. Dahlah kena cari no siri asset, dah jumpa kena amik pulak tandatangan si empunya pulak. Ya Allah.. sangat penat ye......

Tengok jam.. ekh awal lagi. Masuk office pon 7.40 pagi. Pastu satu persatu bukak surat..Then tetibe, bunyi mesej..

Mesej 1 : Salam Syakirah, akak hari ni cuti. Anak demam.

Then, bunyi lagi

Mesej 2 : Syakirah, nanti tolong akak bukak surat atas meja then bagi bos. Bila bos pulangkan bagi dekat Puan Ung. Then lagi 1, settlekan asset semalam. Dah habis amik tandatangan tolong photostat 1 copy untuk office ye.....

Muka time tu just, arghh !! banyak kot. Nasib baiklah dah belaja macam mana nak settlekan. Surat yang perlu diedar pada pegawai, sha photostat dulu... sebab setiap nama yang terpanggil ke kursus ke, apa ke diorang kene ada setiap seorang... Okeh - Noted. Alhamdulillah, segala kerja tu settle.....

Lunch pulak, sha and kengkawan praktikal makan kat cafe kastam. Rasa sayu pulak. Last Day kat atas tu bukan tok sha tapi sebab one of student practical dah habis hari ini. So, kitaorang lepak sesama. Yelah masa lunch pon sejam jer. Sementara lepak-lepak tu, kitaorang berjimba-jimbalah snap gambar. Hehe. Sangat kelakar okeh. Semua gelak besar bila nak snap. 



Ini dia. Orangnya kecik molek. Umur sebaya dia lebih tua dari sha tapi tak nampak pon kan..

To Kak Anyss
Semoga berjaya dan selamat menjalani alam pekerjaan.
LOVE YOU :)


0 comments:

Post a Comment