Followers

Sunday, July 15, 2012

Day 1 : Hoooreyy !! I'm HOME..

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah.. Akhirnya sha dah sampai kat rumah pagi tadi.. Thanks abah sebab tunggu lama..Actually sha punya tren agak kelewatan bak kate orang puteh 'delay'.. hihi. Ya Allah.. 2 jam ye kawan-kawan. Sangat geram rasa nak koyak-koyak tiket. Cehhhhh !!! Sepanjang dalam tren tak ade masalah.. Nasiblah driver bawak laju so tak adelah lembab jer kan. Then, almaklumlah nasib jugak ade phone Wonder girl ni..So, bosan-bosan ngadap Facebook.. Bosan lagi dengar lagu. Bosan lagi terus OFF sebab bateri kong.. aiyaaakkk. HEHEE..

Dalam pukul 6 pagi jugalah sampai.Hmm..Sampai terus dapatkan abah. Salam abah dan kami berdua macam biasalah berborak dan tergelak macam dah lama sangat tak jumpe... Haishhh serius lama sangat tak tatap muka abah. Alhamdulillah juga Tuhan memberikan kesihatan yang baik kepada abah.. Alhamdulillah.. Lepak breakfirst di tempat yang sama. Old Town Jalan Bahagia order mee goreng mamak dan abah roti telur. (eheeemmm ! feveret abah.. aumm )

Dan pada hari ini jugak, my bestfriend or 'rodong'(bahasa Temerloh), Fiza ada buat doa selamat. Alhamdulillah.. sempena nak ramadhan akan datang ni and tahlil arwah ayah dia.. Dengan itu jugak, sha dapat jumpa si Fitrah sekali. InsyaAllah hujung tahun ni kawan sha ni naik pelamin. Hehehe


 Dari kiri : Fiza, Sha, Fitrah :)

 Thanks abah sebab tolong snap picture ^^

Selesai majlis tu, sha and abah pon shopping barang-barang dapur. Minyak masak, ikan talapia, sawi, and others. Wahhhh !! macam jawab exam pulak.. Biokan sebab kan sha baru habis paper. Okeh ! tak ade kene mengena. Maaf :).. Then, jalan-jalan jap area Temerloh. Wahhh !!! banyak perubahan.. Makanya tak lama lagi majulah bandar Ikan Patin ni.. By the way, Kena balik cepat sebab masing-masing pon tak solat zohor lagi .. lalala ^^V . Dah sampai sempat lagi snap berdua. Seem like LOVING COUPLE plak. Hehehe.

Sha : Abah jom tangkap gambar berdua ..
Abah : Ekh ! boleh tangka ikut depan ke ?
Sha : Boleh..
Abah : Tangkaplah banyak-banyak. Nanti abah dah tak ada boleh kamu tengok muka abah
Sha : < senyum tanpa kata apa-apa>


 Thanks for everything Mr Hj Samat Bin Mehat. You are the best abah in the world. 
Sha doakan abah sentiasa sihat dan dipanjangkan umur serta mendapat jodoh yang solehah seperti arwah mak. InsyaAllah .. Sha dan adik beradik lain, Kak Long, Kak Ngah, Kak De, Kak Lang and Atiq semua sayangkan abah. Terima kasih sebab memberi kasih sayang tak terhingga kepada kitaorang :)
SAYANGILAH MEREKA SEBELUM MEREKA TIADA
 
 
p/s: nanti sha update apa yang sha masak tadi .. :) stay tuned ^^


2 comments:

  1. spotim nye abah sha. hehehe sha org tmrloh yea. sy org kuantan =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..alhamdulillah :) aah dear.. salam perkenalan ^^

      Delete