Followers

Friday, February 3, 2012

Happy Birthdaaaayyyy ^____________^ And The Story


Assalamualaikum semuaaaaa ^_________^

Sehat ?? Ya Allah dah masuk 2 Februari barulah ada mood nak update entry kali ni. By the way, 30 Januari heeemmmm oh ye hari Isnin hari tu adalah my birthdaaaaaay yang ke 23. Ya Allah baru tau dah 23. Kalau ikutkan ramai kawan sha dah kawen and now dah nak masuk anak ke 3 da. Weewitttt ! untunglahkan dapat suami yang dah bekerjaya ni . InsyaAllah, nanti turn sha pulak.. hehehe..gatal @_@.. Thnaks sangat2 yang wish kat phone siap call then nyanyi lagu happy birthday.. then ada yang wish kat FB tenkiuuuuu very much.. Doa kalian semua hanya Allah sahaja dapat membalasnya.. InsyaAllah sha pon sentiasa mendoakan kesejahteraan korang semua.. Aminnnnn :)

Sorry sesangat sebab entry ni dah lapuk but lately mood sha kurang sikit sebab macam ni, awal-awal pagi sha dapat call yang no ta dikenali then sha ni pulak jenis tak akan angkat no yang sha ta kenal melainkan maybe after dia call then dia massage mention their name baru sha angkat..Lagi 1, if siapa pengguna MAXIS and sewaktu dengannya, sha jarang nak reply because sha pengguna CELCOM so nanti agak mahal. Hehehehe ^_______^ . Kedekut ta ??
Okeh, straight to the point, then sha dapat msg dari housemate sha bahawasanya rumah sewa kitaorang kene pecah masuk.. Patutlah sha ta sedap hati malam tu. Sha dapat rasa ada something wrong dekat KB.. Then sha decide sha nak pergi KB tengok keadaan rumah.. Inilah first time sha rasa benda macam ni.. Kalau sebelum ni, kitaorang 1 rumah just kene kacau jer sebab malam yang pertama tu area nak pukul 6 pagi, someone cube ketuk kuat-kuat pintu belakang rumah..sampai palang besi paip tercabut..Then hari ke-2, area pukul 4pagi, someone tu dah bukak tingkap bilik, nasib baik sha and 2 orang lagi tido dalam keadaan berselimut..cermin tingkap dia cabut then dia pecahkan maybe taknak kitaorang pasang balik. Buat report tapi polis cakap macam ni

Pencuri tu hanya buka tingkap dan cabut cermin tingkap. Tak masuk lagi. Barang pon tak hilang. Jadi kami tak perlu nak pergi check. Nanti kami ronda.

Macam pelik. Sepatutnye dioarang datanglah tengok keadaan rumah. Sekurangnya life kitaorang terjamin. Kenapa nak tunggu pencuri tu masuk dulu then nyawa kitaorang pencuri tu ambil then barang-barang kitaorang kene curi baru nak datang buat statement then baru nak buat ronda.. Ya Allah, lepas buat report tu langsung ta da peronda pon. LANGSUNG TA ADA !!!!!!!! kitaorang dah student, perempuan pulak tu kenapa diorang ta pikir.. Adoi, maybe sebab kitaorang orang luar, maybe kitaorang bukan anak orang besar-besar so endah tak endah je.. Tak paham .. 

Then, yang kelmarin tu, sha cepat-cepat nak tengok keadaan bilik. Ya Allah !! habis berselerak. Kak Ana 
(jiran sebelah) cakap cermin tingkap habis diorang cabut. Apa yang sha nampak, besi diorang tarik keluar then bengkokkan..Okeh siyesssss , kalkulator sha 2-2 hilang termasuklah financial calculator yang mahal tu. Kawan sha sport shoe.. Nasib dia ta bawak guni angkut aju kurung sekali. Mak aihhh ! Sekali jual dah RM50 tu...even bundlekan..Then nasib baik juga pencuri tu ta lepas keluar dari bilik sha sebab bilik sha kunci dari luar. Nampak jugaklah kesan kena tarik sebab before kitaorang balik kampung ritu, sha dah ketatkan dengan paku..Kalaulah dia lepas keluar, adoi ta tahulah..

So, hati-hati ye yang mana ada area dekat-dekat rumah sewa sha..

Suspek berjeket, bertopeng maybe 2 orang. 
Kalau rasa jumpe orang yang mencurigakan cepat-cepat call polis..

p/s : Celebrate bufdaaaaay coming soon . Abah busy sebab adik nak test kereta hari ini.. Good Luck ^^ 



0 comments:

Post a Comment