Followers

Wednesday, January 25, 2012

Quick Update- CINTA


Assalamualaikum ^^

Hye semua !! Hari ini sha ta kemana-mana tapi plan nak teman kawan sha pergi service kereta. Untunglah kan ade kereta sendiri. InsyaAllah one day nak jugak .. Sapa nak belikan ?? hehehe ^^ Actually sha update ni ta tahu nak cerita apa. Tapi came out with some idea pasal CINTA. 

As a human, semua orang memerlukan cinta. Betul ta? sedangkan orang yang ta sihat pon memerlukan cinta. Apa pentingnya cinta bagi seseorang.?? wahhhh dah macam dokter cinta pulak. Bagi sha, its normal untuk seseorang bercinta. Depend pada seseorang untuk mengendalikan or how their make it. Yelah, kita bercinta dengan someone yang kita rasa yakin dari segi lindungi kita, tempat kita meluahkan segala masalah or share something that kita rasa perlu dikongsikan ( erkkk apa ni, berbelit aku rasa )..

Macam sha tipulahkan kalau ta pernah bercinta. Yuppp ! totally memang pernah dah jumpa dengan pelbagai ragam seorang lelaki. First bercinta, memanglah bagi sha sangat best. Yelahkan, terasa macam disayangi then macam orang cakap ENGKAULAH SEGALANYA BAGI AKU. Hehehe. First time sha couple rasanya masa sekolah dulu kot. Masa tu ta tahu sangat benda alah ni. Kenal pon melalui akak angkat. Something like thatlah..Dulu, sha dating pon ajak kawan. Kadang-kadang tu ajak adik tolong temankan. Euwwww ! nak tergelak pulak rasanya. 

Now, dah berumur then next week pon birthday yang ke 23 tahun.. So, sha rasa untuk bercinta dengan some else yang betul-betul and serious in relationship memang susah nak jumpa sekarang ni. Tapi alhamdulillah kegembiraan bila ex-ex sha semua dah dapat life diorang. Ada yang dah kahwen and baru ni, dapat berita sudah pon bertunang. So, congratulation buat semua . Hope korang bahagia.. Actually tumpang bahagialahkan...

Macam sha sendiri banyak kali gagal dalam bercinta so sha rasa maybe Tuhan tak nak tunjukkan lagi siapa jodoh sha, siapa bakal suami yang akan memimpin, yang akan jadi ketua dalam keluarga and jadi imam untuk diri sha. Sha idamkan semua tu. InsyaAllah, hari-hari sha doa, kalau itulah jodohku, kau dekatilah hatiku dengan hatinya..amin

Tak salah kalau kita GAGAL bercinta dengan manusia TAPI janganlah GAGAL bercinta dengan MAHA PENCIPTA. Sesungguhnya DIA lebih mengetahui dari kita

Okeh ^^ itu sahaja. Thanks Baca :)

0 comments:

Post a Comment