Followers

Wednesday, August 10, 2011

Terima Kaseh pada mereka :)


Assalamulaikum :)

Hye semuaaaa !!! Selamat pagi dan selamat bersahur . Yeaaahhh , actually kelmarin sepatutnya sha kene pergi ke Jengka untuk settlekan surat berhenti but entah macam mana perut sha meragam pulak kan . Bape kali ulang alik ke toilet . Ikutkan sha kene pergi bersama classmate sha EG and girlfriend dia , Zura . ( Padahal 2-2 sha kenal sangat ) . Hehehe . So , ta salah sha dalam area kol 4 pagi cam tu , sha message Zura said that sha cancelled pergi sane . But Alhamdulillah , diorang ni sudi nak jumpe sha . Maaf , ta dapat nak hidang air kopi + biskut kering kat korang . Puasa babe .

Then , diorang ajak ke Tunas Manja . Macam sha selalu cakap nak ke Giant . But seriously , dalam TM tu , same like Giant punya design . Ta caye ??? =.= moh ke Temerloh . Tengok sendiri . Bukan calang TM tau . Nampak jer luaran macam gudang kan . So , sha bawalah diorang ni dan sha ditemani oleh BFF sha , Hafizah . Yelahkan takkan nak kacau couple ni berdating kat TM . Hahahaaha . Gurau aja meyh ^^ Dah keliling 1 TM , jam pon dah kol 6 macam tu . Nak ajak diorang ke baazar , macam dah lewat . So , snaplah kami semua di depan TM . Thanks Photographer . Even ta bertauliah , but still ade gambar aku . Ekh .. Perlu ke ???

Snap 1#
Merasakan owner blog ni makin besar jer . =.=

Snap 2#
Cube side tepi pon sama . Ohhh , bile nak kurus ni . Dalam hati berbisik . hmmm

Snap 3#
Yesss !! Mereka sepasang couple yang agak lama . So , nanti kahwen jangan lupa sy even sy tercampak jauh ke KB . Hehehe .

Snap 4#
Owner bersama Zura . Owner merasakan makin kembang . Ohh tidaaaakkkk >.<


After perpisahan kami kat TM , sha and Fizah ke bazaar sebab abah dah pesan something kene beli iaitu kuih sikit sebab akak sha dah masak . Merayaulah 2 sahabat ni di celah manusia yang masing-masing melepaskan nafsu macam pesta makanan . Yesss !! kuih yang selalu sha suka telah di 'grab' terlebih dahulu sebab kuih ni ramai sangat yang suka . Dah lama tu , teringin nak makan Secret Recipe - Chocolate Indulgence . nyummy :9



By the way , semalam pergi tarawih , tazkirah pasal doa . 3 golongan yang diterima doanya ialah doa orang yang berpuasa ,
doa imam yang adil dan
saksama dan doa orang yang dizalimi .
Apabila berdoa mestilah seikhlas hati supaya Allah S.W.T perkenankan doa tersebut . Jika doa seseorang yang tidak diperkenankan yakni janganlah berfikir bahawa Allah S.W.T tidak mendengar tetapi kemungkinan ada kelemahan pada diri sendiri yang perlu kita muhasabah apa yang terjadi . Janganlah sesekali cepat berputus asa .

Sebagai ibu bapa , janganlah sesekali mencaci , menghina atau mengeluarkan perkataan yang tidak baik kepada anak-anak . Apa yang telah dikeluarkan oleh ibu bapa itu adalah satu DOA .

*Secara ringkas tazkirah yang sha still ingat .*


4 comments:

  1. wowowowo.dah la bace time pose.nampak makanan pulak.hee.
    saje je la awak ni sha nak bg kite terliur.

    ReplyDelete
  2. terliur tgk cake tu. dah lme x mkn~ kempunan

    ReplyDelete
  3. @ascil.punye.lah

    hehhehee . bukan sengaja but saje kongsi. ekh bukan maksud yang sama ka ?? hehehehe

    ReplyDelete
  4. @Aimifiqa

    wahhh kempuanan ye aimi . akak nk belanje aimi jauh . heheeeee

    p/s : tunggu kedatangan hadiah . jangan lupe ^^

    ReplyDelete