Followers

Wednesday, July 13, 2011

Berjalan-jalan sambil cuci mata ^^V



Assalamualaikum :)

Hye semua . Actually 9 Julai hari tu, sha lepak dengan member ke Gambang. Yelahh kan dari sebukkan diri ke Perhimpunan BERSIH tu, baik tenangkan diri mandi manda dengan kekasih hati. Means kawan-kawan sha ni lah . Actually, perancangan yang last minute, then pagi2 sha dah siapkan makanan untuk abah breakfirst and lunch. So, sha tunggu kawan sha ni jemput. hehehe :) On the way ke Gambang, Alhamdulilah segala berjalan dengan lancaar. yelaaaah takut jugak sebab pagi-pagi mesti banyak lori-lori besar. Then breakfirst kat Maran. Makan roti then milo. heheh :))

Then, sampai jer Gambang ni, rasa membuak-buak sebab masing-masing ta sabar nak bermandi manda. Macam sha ta apelah sebab sha dah rajin lepak sini. First, mestilah pergi bayar tiket dulu. Ni sha sertakan harga tiket untuk korang .

Dewasa = RM 21.90
Kanak-kanak = RM 14.90
Kupon = RM 50+

Okeyh, sha ingatkan time weekend ni ramai orang. Mybe awal kot kitaorang datang. Tu yang senang lenang jer ta payah nak beratur. hahahahaa. Then, kitaorang masuk terasa suasana perghh ! macam kitaorang pergi overseas tau. HAHAHAHHAAA :D Sepanjang entrance tu, sha ta habis-habis snap gambar kawan sha ni. Yelaaaah bile lagi kan. Bukan selalu nak hangout dengan diorang tau.


This is beloved friends, Hafizah and Farahein. So, diorang aja yang agak free. Yeaaahhh, before kitaorang masuk tadi, kiaorang kene pakai tag ni. hehehee.Yelah nak menunjukkan yang kitaorang dah bayar. Dalam ni, diorang ta guna cash, pakai kupon. Nanti kat dalam kita mesti nak makan, nak sewa pelampung kan, nanti akan deduct jerp from berapa kita beli kupon masa beli tiket tadi. By the way, cara ni senang. yelahkan takka kan time mandi nak bawak handbag, wallet ke kan. hahaha !! Jap ngah imagine kalau bawak banda alah tu time mandi. hahahaha. Kelakar jer.
Before kitaorang nak berendam mandi manda, kawan sha dah beli awal sunblock Biore. Actually, cari yang water proof sebab kiter kan dah mandi manda so ta adelah tanggal then tahan lama bile kena cahaya matahari nanti. Rasanya kena pakai jugak sebab cuaca kat sana seriously akan menghitamkan tanpa disedari. Waaahhhhh !! semangat gitu tau.

Maaf sangat, time aktiviti yang kitaorang buat, sha ta bawak kemera sebab nanti jatuh dalam air ade orang nak belanje beli baru ta ?? hehehe ^^V. Terasa juga macam rugi ta snap sebab aktiviti memang best. Kitorang try semua game. Kat sini ade 3 jenis game jer. Syoook tau. Terkekek-kekek kitaorang gelak. Ada 1 game tu naik banyak kali. Sampai lifeguard asyik senyum jer. Yelaaaaaah kan kitaorang dah umur agak tua. but main game yang dak-dak sekolah. hahahahaa. Dah ta lama tu, ramai dak sekolah join. Sampai ade yang siap nak berkenalan lagi. Nasib baik muka comel. Biasalah budak from Kelantan. Sempatlah temuramah sambil kitaorang suruh dak ni tarik pelampung kitaorang. Bukan buli ye. :))

Yang paling best, dekat Coco Beach, memang kat sane ramai then masing2 nak merasai ombak ala-ala dok kat laut. Lepas tu, kitaorang perasan ada budak kecik lemas. Yang kitaorang ni kusyuk nak tengok lifeguard terjun butttttt.... at last kitaorang bertiga yang terlingkup. Ya Allah malu giler sebab ramai semua pandang. ahahahahaa. semua cover padahal hati dah berdeba-debar terus blah. Agak lama jugak kitaorang mandi manda. Ta salah kol 3.30 petang baru berhenti. Cuba bayangkan kitaorang masuk pukul 11 pagi then nak kuar petang. Hahahaha. memang enjoy.

Yeaaahhhh, by the way kat sini jugak ade kedai gift for dibuat kenangan, harga pon berpatutan yelah tempat tumpuan pelancong kan. So, no wonderlah harga agak mahal.Sha ade beli gift untuk follower ke 300. Dah lama nak bagi but ta tahu apa. Then alang2 sha ada kat kedai gift ni sha belilah. Nak tahu apa ??? Jap nanti di akhir cerita. :))
Layankan aje picture-picture kat bawah nie. Suka tengok gelagat diorang bila bergambar. :)

Taaaraaaaa !! gift yang sha maksudkan ni, kat bawah ni. Comel kan. Even ta mahal bagi sha, sha puas hati sebab dapat bagi gift ni pada follower ke 300. Alhamdulillah, semalam dah pon pos gift ni. Hope awak suka tau ^_____^

Okeyh guyssssss !! Thanks reading my entry. Kalau rajim comment tau :))
Maklumat lanjut Bukit Gambang Waterpark


p/s : Thanks Hafizah and Farahein :))

4 comments:

  1. salam...
    lama tul x dgr cite anak murid sy sorang ni...pe kaba?....ceria je sy tgk gmbr awk kt gambang tu....awk wat pe sekarang?

    ReplyDelete
  2. @NurjiaNaiem

    Bestkan.. ajaklah sesapa lepak sini .. hehehehe. syoookkk main air :))

    ReplyDelete
  3. @miemiezs

    waalaikumusslam
    Cikgu, rasanya salah orang. but its okeyh cikgu. Ni aktiviti kitaorang hari tu. sehat, alhamdulillah. masing-masing dah pon melajutkan pelajaran. terima kasih cikgu ZAI

    ReplyDelete