Followers

Tuesday, May 24, 2011

Melihat seseorang tengah SHOPPING :)


Assalamulaikum :)

Yeeehhh !! jalan2 time.Bukan apa, sha and abah sekarang ni on the way nak baik demam.Siankan, anak beranak demam tapi masing2 muka semangat jer. Bak kata abah

'Sha, ta boleh macam ni.Asyik makan tido aja.Jomlah kita keluar.Beli makanan dapur bagi badan ni berpeluh sikit'
So, sweetkan.Yelah, abah dah beransur pulih.Tapi sha, still meleleh air hidung ni.Kat tangan ta lekang dengan sapu tangan.Hahahahaa. ! :D *teringat masa final paper Malaysian Economy kat DSG ( Dewan Sejuk Gile ). Sha dapat port tepi dinding and boleh dikatakan duduk barisan belakang dekat dengan pintu keluar.Before nak keluar bilik, sha dah pastikan cam hidung ni dah okeyh sebab malam tu, dah siap2 makan ubat.Then, ta prepared apa2 cam letak tisu ke apa ke.Tengah nak jawab, hanya Tuhan yang tahu, tetibe hidung buat hal.Nak nangis rasanya.Terus pergi toilet then rasa cam memang cannot go, terus pergi jumpe pengawas tu cakap nak pergi KOOP beli tisu.Sampai kene gelak.Lantaklah labu..Ayat yang sha ta boleh lupa

'Hai, exam2 ni pon sempat lagi nak pergi shopping'

Full stop.okeyh kalau selalu dalam belog ni picture sha jer yang banyak.Kali ni nak letak pic abaaahhhh pula.Hahahaa :) Aksi seorang bapa tunggal merangkap BAPA and IBU buat sha bila shopping mencari barang dapur.So sweet.Tiap kali nak ambil barang tu, 'sha, kat rumah bawang ada, tepung ? Apa yang best bila abah cakap 'Kalau kamu nak ape2 ambil lah.Duduk dengan abah jangan kurus2.Bagi gemok sikit badan tu'. OMG !!!! abah ni perli ke ape.Sha dah memang gemoklah abah sayanggggggg !!! :)

Before nak bayar tu, sha snap jap gambar apa yang kitaorang shoppingkan.Waaaahhh ! banyak giler.Sha rasa makanan sha yang banyak rasanya.Yelah, untuk buat stok seminggu.Senang.Ingat, duduk hostel aja nak buat stok ? sampai dalam peti ade 4 jenis air.Itu ta termasuk air kosong lagi.hahahaa :) abah senyum aja.

Then, alang2 Tunas Manja sebelah kedai makan, abah suruh sha off masak malam nanti kita makan kat sini aja..Thanks abah saaayang :) Dah macam sweet couple dah ni.Ya Allah, mintak2 lah sha dapat suami yang romantic macam abahhhh ni.Amiiinnnnn :)


Macam biasa, sha makan Nasi Goreng USA.Soooo nyummmmyy ! tau.Biasalah masakan ore kelate meme sedap..Abah makan Nasi Putih Paprik :)

Hope Enjoy reading :)

6 comments:

  1. bukan selalu dpt shopping time demam..best gak..heheh

    ReplyDelete
  2. @Ashraf Jalil
    Aah.bukan selalu.ni hbis cover sudah jgn jd ape2 kat hidung nieyh.heheh :)

    ReplyDelete
  3. ala sweetnye ayah n anak .. Sya skrng ade lg ke CENDOL hijau tuh ..


    yummy2 lapar tgk makanan tuh

    ReplyDelete
  4. @Azmira Yusoff

    hehehe.ini saja temoat bermanja.macam sweet couplekan.hehehe...

    p/s : alhamdulillah dah okeyh my dear :)

    ReplyDelete
  5. hahahah sweet couple :)

    sya kamu UITM jengka ke ? mira dok jerantut

    tp belajar kat kolej risda melaka ..

    camane result ? ehem2

    ReplyDelete
  6. @Azmira Yusoff

    yeke??aah,dekat dengan rumah.kui3 :)
    Alhamdulillah my dear.apa yang impikan ade hasilnya.thanks :D

    awak pula?

    ReplyDelete