Followers

Friday, May 27, 2011

Cuti 4 Bulan yang Ta Tahu Nak Buat Apa. KORANG ??

Assalamualaikum :)

Yeeeaaaahhh !!Rasa belum terlambat sha nak said congratulation pada semua students Pra Diploma dan Diploma sebab dengan kejayaan korang semua. Yang mana DL ( Dean List ) tahniah, Yang mana LULUS, tahniah jugak dan Yang mana GAGAL ini bukan penghujungnya..Usaha Tangga Kejayaan..By the way, sha dah habispon diploma selama 3 tahun dekat UiTM Jengka. Rindulah pulak kalau nak terkenangkan lepak dengan kawan2 then open table story mory dengan diorang.Yeah, kenangan semua itu.

Actually, sha hanya duduk rumahlah kot sepanjang 4 bulan ni. Lagipon abah ta benarkan sha kerja dan menyuruh menjalankan tugas menjadi ASSISTANT ABAH seperti every weekend sha balik ke rumah.Korang nak tahu apa ?? Jap sha senaraikan kat bawah ni


*abaikan picture masa part 3*
Kemas rumah / Sapu Sampah, etc,
Basuh Baju / Lipat / Letak dalam almari
Memasak ( sekarang dah ada minat ke arah tu )
Tutup tingkap ( Selalu pukul 6.30 petang dah tutup )
Bagi ayam makan 2X ( pagi dan petang ), Nel and Neliel pon sama ( sejenis kura-kura )
Basuh bilik air ( ikut mood )
Teman abah ( shopping, gelak ketawa, makan bersama, pergi kenduri, etc )

Yeahhhh !! seronok kan. Abah bagi tugasan macam ni nak suruh sha practice nanti dah kahwen senang. Ta payah nak terkebil2 tepon abah mintak tunjuk ajar.Lagi 1 maybe cuti sekolah start esokkan, so sha kenelah jadi tutor pada adik sha yang this year ambil SPM.Hope dia boleh buat yang terbaik berbanding akak dia yang sorang nie..keh3 :))



Tapi apa2 pon, maybe abah ada sebab kenapa ta bagi sha bekerja buat masa sekarang..

Selamat Bekerja pada semua :)


8 comments:

  1. sy lg suka kerja dri duk umah...dpt berikan pengalaman bru :P

    ReplyDelete
  2. @keroro

    betul.tapi abah ta bagi dear :))

    its okeyh rite.thanks :))

    ReplyDelete
  3. hehe...duk umah lah best!lama kan cuti 4bulan,.sonok:)

    ReplyDelete
  4. hai.. nak komen, cerita karak best. lain orang, lain rasanya. baik tgok dulu karak.

    ReplyDelete
  5. @nanakimie

    hehehe.seronok memglah..tapi bosan jugak if ta ade kerja ni.hehehe.thanks singgah dear :)

    ReplyDelete
  6. @rubi @ cawan2

    hehehe.yeke? okeyh no wonderlah sha suke citer seram2 nieyh.hehehe.

    p/s: mane better karak or kungfu panda.hhehehe

    ReplyDelete
  7. selalu membute kalau cuti lame. makan tido makan tido. hehe!~ btw salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  8. @farrafieqa redza ^^

    Aah samalah.pastu malam jerp jadi burung hantu.hehehehe..
    thanks dear :)
    salam kenal jugak ^^V

    ReplyDelete