Followers

Friday, April 29, 2011

Dinner Pre Graduate - Part 1


Assalamulaikum :)
First of all, sha nak mintak maaf sebab actually story ni dah agak lama dalam draft ni.Bukan apa sha punya laptop agak hang sebab banyak benda dalam ni.Then hari ini, macam okeyh sikit then sha cepat nak story kat korang semua..Boleh ta??Thanks sebab layan story mory sha ni.

Jeng!! Jeng!! Pada 1 April 2011, course sha anjurkan malam pre gradute dekat Hotel Citytel, Kuala Lumpur..Start sudah untuk membeli belah baju dinner.Macam2 pilihan dihati.Tapi apakan daya, apa yang nak semua ta jadi..hehehe :)
Okeyh, Pagi2 dah bangun then packing apa yang patut.Biasalah kalau sha memang suka packing last minute.Kalau boleh esok nak pergi esok gak lah pergi kemas.Pastu mulalah barang tinggal.Tapi Alhamdulillah, masa tu ta ade yang tinggal..Pergi dengan senyuman sebab diorang cakap pak cik yang bawak bas datang pukul 9 pagi tapi rupanya 10 lebih macam tue.Dah lah ta breakfirst lagi..perut dah berkeroncong maybe dah ta sabar nak beraksi malam pre tersebut.hahaha..acah aja..Korang tahu, bus apa??Taarrraaaa !!!

Yeahhhh ! Nilah bas yang akan bawak kitaorang pergi sana nanti. Pergh ! Teringat pulak zaman kegelapan.Bukan apa, dulu sha pernah PLKN dekat Rompin.Alahai korang nak tahu ta..sambil sha naik bus nieyh, sambil tulah sha nyanyikan lagu PLKN..
Wira..wirawati harapan bangsa
Tiba masa kita berjaya
Kita Sahut cabaran, bergerak seiringan..lalalalalalalalallal~~
Pastu, kitaorang kelas C kongke tempat duduk belakang sekali..Baik kan kitaorang ni. :)

Zul dengan Atul

Sha duduk sorang !!!!

Athirah dengan Ecah :)

Wan duduk sorang !!! :P

Sepanjang perjalanan, sangatlah bosan sebab ikut highway kan.Kiri kanan ladang kelapa sawit..Thanks Ekin sebab bagi pinjam headphone biru dia.So, sha dengarlah lagu dalam phone Nokia yang sha dah jaga 4 tahun sudah..hehehe :) Nak tukar baru tunggu duit masyukkk !!!sape nak belanja ??

Sian Ecah kena snap time tidur.Masa ni sha dah perasan kerja Zul ni.dia memang suka snap muka prang time tidur.Haiiiyyaaaaa !!! kasi cubit sikit. !

Then sempat lah juga, singgah Shell mana entah.So, sha beli mini pizza dan air mineral untuk mengisi perut.Ta sangka si buah hati belikan chocolate bar.Thanks a lot sayang !!!! :)

Dalam pukul 2 something, sampailah kitaorang dekat hotel berdekatan.Actually bus ni boleh aja stop depan Midvalley.Entah mengapa pak cik suruh kitaorang berjalan kaki dan terpaksa pecahkan lemak yang dah sedia ada ni.Tapi bagus gak, bila sha pakai baju dinner nanti, nampak kurus sikit.kui3..perasaan di situ. :P ( muntah banyak kali ye)
Then, kitaorang snap picture..

Dan lagi...


Kami berdua ni memang suka bergambar.Yang sebelah ni Zulkifli a.k.a KANDA. Kenapa kanda sebab dia memang kanda sha dalam kelas dan luar kelas.hahaha..tapi bukan boyfriend apatah lagi teman lelaki..waaaahhh ! sha pon dah jadi pening ini.Ta tahu nak cakap apa. kuang2 :)

Maaflah, kami pantang nampak cermin besar sikit..hehehe..dalam toilet pon jadilah.kat rumah ta besar macam ni. kan Ecah sayang !!!! :)

Ini gara2 ta biasa lepak Mid Valley, amik kau sesat jap nasib baik ade peta besar kat area ni..Kitaorang masing2 cari tempat makan.1st ingat nak makan McD aja. tapi perut ni menyatakan mahu makan nasi..Arghhh !!! Last2 makan nasi ayam..seeedddaaaaapppp !!! Lega perut sha tau..Then masing2 dah siap makan, kitaorang terus ke komuter nak pergi ke KUANG, rumah Rara,sebab kitaorang malas nak siap kat hotel ni.yelahkan ramai, then comfirm ta selesa..

Mula2 happy lah.cam teruja dok kat stesen komuter ni.dah lama ta naik..
Sempatlah main snap2 gambar..pastu...


Amik kau, muka semua cam apa entah.ta salah sha, kitaorang sampai dalam kol 3 rasanya..Tren jangka akan sampai kol 4..perghhhh !! Alahai KTM ni, ta ada kipas.even Putra and Monorail tu company yang kecik ada kipas..adoiii !!!..Nasib baiklah si kanda ni nak layan snap picture dengan sha..sempat jugak dia ajar nak sharp gambar macam mana..Thanks kanda.

Tengok sendiri gelagat sha yang entah pantang nampak kemera nak aja suruh Zul snap.biorkan..bila lagi nak bergambo macam nie..heehehe :) gambar bawah ni dah macam model yang ta bertauliah da.hehehe tunggu punya tunggu, tren pon sampai juga..tapi masalahnya kitaorang ta nak naik kiosk wanita sebab kitaorang ta nak berpisah dengan dak2 laki..LOVE KORANG..hahaa.ta ada kene mengena..yelah rasa safe sikit..kan2??


Yeahhhh !!! akhirnya sampai jugak KUANG..Time ni agak kehausan pergi beli air dulu
so nak tahu lepas ni apa yang kan terjadi, tunggu episod akan datang..hehehe :)

0 comments:

Post a Comment