Followers

Friday, March 4, 2011

Family Day 26 February 2011

Assalamualaikum sekalian !! sehat hari ini??
Ini picture yang tergendala yang mana before this entry pasal sha ada FAMILY DAY kan dekat Janda Baik, Bentong..
Tersangatlah best sebab yelah kan tempat sendiri ta payah nak sewa tempat lain sudah..hehehe..sesiapa berminat nanti bagitahu sebab mak cik ada uat business kat tempat ni.nak tidur boleh, nak memancing, nak mandi sungai boleh..overall complete dengan facilities..so ape yang perlu bawak hanyalah barang2 keperluan itu aja..

okeyh ! by the way, masa ni sha ditugaskan masukkan doorgift dalam bekas macam orang kahwen tu...means every family got 1 doorgift after they registered name..haha.speaking sudah ! bukan apa.lepas diorang register nama diorang, sha akan bagi no bertuah kat diorang..hehehe.best kan..makcik2 sha semua sporting..hadiah2 kebanyakannya ade sponser..

Lepas sudah settle kerja, sha layan sepupu sha n anak buah sha main SAIDINA..wah !! sempat lagi tahu..dan macam biasa lah sha suruh diorang snap picture..hahaha..gemokkssss disitu ye..
Yang bawah ni pula, MY ABAH SAYANG..ye saya sayang ABAH saya..eheheh..
dia pon nak glamour juga.sha datang dengan abah..pikir2 ingatkan ta berapa best yelah adik sha ta ada sebab dia ada kelas tambahan..SPM tahun nilah katakan...tapi fun sebab actually kita kena peramah dengan semua orang..masa tu sha layan jer semua..borak2..sampaikan MAKCIK KASMAH cakap sha sudah berisi..OMG !!! kena diet syakirah..



Ini sebab dah ta ada kerja, sha jalan2 dengan KAK DE and GHA dekat kawasan rumah makcik ni..rupanya memang agak luas..best !.apa lagi.photographer sha, GHA mensnap apa sahaja yang dia suka..bagus jugak dia ni..


Ini Kak De..sedang pregnant anak ke 3..hehehe.hope dia tabah and sehat2 selalu..masa ni, entah macam mana dia suka pulak nak snap gambar.bukan apa, akak sha ni kurang bergambar tau..sha rasa anak dia ni nanti suka bergambar lah.hope girl.boleh buli macam GHA kene masa kecik2 dulu..hehehe..

Petang tu pulak around pukul 1.30 petang, acara pertama iaitu memancing..hahaa.peserta2 mesti wakilkan 1 family ta lebih dari 3 orang..sian abang ipar sha ni..sanggup pergi beli pancing pagi tu nak join this contest..seronok tengok diorang dapat ikan besar2..hadiah disediakan pada peserta yang dapat
IKAN PALING BERAT
masa diberikan 5 jam..dalam 5 jam tu abang sha ni dapat tempat ke 2..yeah !!! rezeki pemancing solo..hahaha.


Tension jap, tali berbelit.hahaa.sian.nasib baik sempat join..masalahnya sha yang punca di tempat kejadian..sha salah pusing..haha..sorry abang.itulah sebab bagi sha yang TEROR sangat memancing ni angkat ikan..euwww !!!


With KIDAH sayang..heheh..dia ni lagi best.selalu buat lawak..kadang2 nak je humban dalam kolam nieyh..lawak dia menjadi tau..hehe..
so, dah ta boleh nak tahan sebab sha memang datang sini adalah untuk bermain air sungai.So, apa lagi, ajak akak sha pergi tukar baju, then bushhhh !!!! berendam dalam air..haha..kalau dulu2 time kecik2 dah ta malu dah.tapi sekarang dah besar.dah 22 tahun sudah..heheh.so kesopanan kenalah jaga.ha ha ha



This picture sha paling suka..sebab nampak air tue.nampak ta??hehe.ta nampak??up to youlah..dah penat berendam, apalagi macam biasa.sanp sana sini.hehehe..


Abang yang agak bengang dapat ikan kecik sahaja..hahaha..yang kecik abang buang balik dalam kolam..yelah kan bagi peluang ikan kecik menikmati hidup..hehehe..lupa pulak, dalam kolam ni ada ikan talapia hitam, talapia merah and patin....tapi sha rasa yang paling banyak ikan talapia hitam..comel2 aja..
Comelkan.abah sha dengan anak abang sepupu sha..dah macam minah saleh sudah..opsss ! lupalah nama dia..sorry si kecil :)
bawah ni Sofea.sepupu sha..paling comel and manja sangat..suka kacau dia..kalau bercakap dengan suara serak2 basah tue..dah macam Ella..

Yeah !!!! dah kata Family Day kan..so kena lah join beberapa aktiviti yang dah disediakan oleh makcik sha ni..
Kutip gula2
Acara ni sha ta join sebab budak2 kecik aja..adoi cuba bayangkan kalau sha yang besar ni lari sambil kutip gula2..hahaha..dah buruk dah disitu..hehe



This anak buah sha, Nurun Najihah Zainal..see! 1 bekas dapat tahu..dah lah gigi depan ta ada sebatang..lepas ni ta tahu lah...haha.ta sabar nak tunggu gigi depan dia tu..teringat zaman kanak bile gigi depan ta ada..nak senyum pon malu..kui.3 >.<

Acara masuk bola dalam bakul
Ini pon sama, acara budak2 kecik juga..


Mak2 menjadi juri sapa yang masuk bola dalam bakul banyak dapat hadiah !!!..hehehehe.lepas
tu aktiviti tiup belon !!! ni aksi yang sha ta boleh nak tengok.kena duk jauh2.sebab bile belon pecah tue sakit telinga tahu...heheh..

Tahniah yang menang..pssttt !!! actually semuanya dapat hadiah tau !

Yeah !!! pada sebelah malam pula, ada BBQ ayam and Abang Fizie a.k.a suami Dynaz Mokhtar sponser daging kambing..walaweh ! sedap siot.!!! malam tu macam2 makanan..makanan faveret mestilah mee kari makcik sha.sedap.kuah kari yang sangat mantop tahu..aduh terliur pula sekarang ni...time makan tu sha lepak tepi kolam.best tau..belakang pula dengar desiran air sungai..berangin...wahhh!!!! macam nak buat lagi jep..
lepas makan sha pa lagi snap gambar guna kamera akak sha..yelah kan kamera mahal..kamera sha mahal juga..hehehe..tapi anak buah sha yang GHA tu yang jadi photographer..hentam jelah sayang..

okeyhlah..itu sahaja kisah2 yang terdapat pada hari tersebut.
before tu.
SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN
ACIK BAYAH and PAKCIK HAFIZ

babai semua !!!

2 comments:

  1. wah... bestnya...
    keluarga besar ke????
    meriah sungguh...

    budak tecit yang didokong abah sya tu comel sangat...
    (n_n)

    ReplyDelete
  2. @Orkid Edyliyne @ OrkEd

    hehehe..best..dan sangat best..
    arwah mak ade 9 orang semuanya..semua ade...

    aah..ayah dye memg like mat saleh pon.actually totally MELAYU..hehehe

    ReplyDelete