Followers

Saturday, February 5, 2011

Saya budak Unibersiti yang banyak aktiviti

Assalamulaikum semua !!
Sha bosan sangat2 sebab sepatutnya hari ini sha sudah berangkat ke JENGKA tapi abah melarang sha untuk berbuat sedemikian..alahai.nak buat alasan nanti macam ta masuk akal pulak..nothing different if sha cakap nak balik awal untuk study but duduk rumah pon cam haram jer..hahaha..buka buku invest dari chapter 1 dan 1..haha.ta pernah nak proceed jadi chapter 2.OMG !!! can I answer that question this Tuesday..??

yehaaaa !! tengah belek2 folder dalam laptop ni tergerak hati nak kongsi cerita kat Jengka.actually ramai tanye sha study kat Jengka adakah bagus atau ta??by the way sha cakap Jengka ni korang tahu ta?? kat Pahang ye sayang2 ku.walaupun environment ta bapa nak up like KL tu..entertainment cam hampeh tapi lama2 sha rasa best giler sebab dapat rasa duduk jauh dengan family..hehe..
sha umah kau 45 minit je ye dari Temerloh
hahaha.thats why sha suka,if ta ada apa2 weekend always sha balik rumah teman abah..
sebenarnya, belajar kat mana2 pon sama..terpulang pada nawaitu kita.if dah cakap ta best sampai sudah jadi ta best kan..betul ta????
okeyh2..Jengka like sound macam ta best kan tapi percayalah if korang one day further mana pon mesti akan rasa cam nak balik Jengka balik..trust me..!!
ini semua senior2 yang cakap..my turn ta tahu lagi..mybe..
tapi sepanjang sha duduk Jengka macam2 sha join.macam2 aktiviti tau.
picture kat bawah ni random je.

Perlawanan Futsal
Masa ni sha part 2 kena amik unit beruniform JPA a.k.a Jabatan Pertahanan Awam dari part 1.So bagi sha ta ada masalah dalam kawad2 ni normal.Dulu time sekolah sha pernah involve kawad kaki Puteri Islam sampai peringkat kebangsaan kat Perak..before tu sha terkejut juga how sha boleh involve PUTERI ISLAM..memang tabik spring sebab jarang sha tengok Puteri Islam sampai tahap macam tu pencapaiannya..hehehe.. :8) then before tu juga sha adalah bekas PLKN Summer Set Rompin..huhu..sapa kat sini sama sha..peewittt!!
so, main futsal ni pon gara2 group B ta cukup pakai tarik orang jer then sha adalah mangsa yang di cari..hahahhaa..kena jadi keeper pulak tu.Ya Allah malu giler2 Tuhan sahaja yang tahu..Alhamdullilah kitaorang MENANG dengan KESATRIA..weewit !!!


PPP a.k.a Program Pembangunan Pelajar
Sapa budak2 UiTM kompem tahu..aktiviti ni wajib sebab if korang tertinggal 1 je kena repeat..owhhhh!! sangat ta best..means every sem wajib pergi..yeah!! alhamdulillah sha ta pernah lagi tertinggal tehn menjalani dengan hati yang erghhhhh!!! best ke??bolehlah..actually yang sha suka time part 4 kot aktiviti luar.macam Amazing Race gitu..cari barang tersembunyi dan kena settlekan masalah ..hahaha..
apa yang best..??
dapat kawan baru.yelah walaupon part yang sama tapi campur2 course tau
then sampai sekarang kitaorang stil kawan.



Backup dancer
Masa ini sha suke gile2..practice selama 2 hari sahaja tapi dapat hasil yang agak best..peewit!.actually pihak penganjur ta suruh pon tapi ta tahu kenapa part 2 agak semangat untuk involve kan diri ni..ahhahaa..i like dancing..jadi backup si Aishah. Lagu Agnes Monika-Tak Ada Logika..dia join X-factor yang dikendalikan oleh Kelab Rukun Negara.malu memang malu tapi malu tulah teringat sampai sekarang..best memory tahu ta..
Menang tempat ke 2

Arabic Night
Part 4 sha amik 3rd language iaitu Arab.thanks Ustaz Fauzi sebab banyak membetulkan lidah yang kelu ni..hahah..means bukan ta pandai.kadang2 belajar biasalah kan..time ni kitaorang kena nasyid dan nasyid tersebut kenalah versi Arab..wahhhh!! terasa betul2 dekat Arablah..leader of course si Aishah, Zul dan Ainon.sebab diorang tahu sikit.bekas sekolah agama kan..suara diorang ni boleh tahan juga..kalau dikomersialkan..perghhhh!!! ta tahulah..hehehe..
Menang tempat Ke 2

Suppoter bola yang HOT dan Gorgeous
hahahhaa...saja..ni aktiviti di petang hari yang mana sha dan kawan2 lain akan turun padang sebab every sem ta salah sha BUSINESS SOCIETY akan buat interpart lawan bola.So, every sem part sha asyik ke final then selalu lah memperkecohkan keadaan yang memang sudah kecoh..yelah walaupon ta main sekali tapi bagi support kan diorang kan??ta salah..
hope this last sem menjadi kemenangan lagi !!! yeah !!!

Bercuti ramai2
Kenangan terindah sebab aktiviti melepakkan diri jauh di negeri orang..yang ini memang superb sebab rancang dengan teliti dan dikelolakan oleh kami sendiri untuk pergi bercuti ke Pulau Pangkor..sangat2 best .banyak pengalamn yang sha dapat.salah 1 nye first time pergi snorkling...yeah !!! syok dapat tengok ikan yang real di depan mata.nak jek curi masuk dalam poket..
Thanks BM112 kelas C dan D

Last sekali, sha 1st time join hari keluarga kolej.hahaha..selalunye weekend kan sha balik rumah.entah kenapa ta nak balik, so wajiblah turun padang.haha..so layan aktiviti yang ada.main tarik tali, isi air dalam botol, lepak2..yang penting snap gambar..hehehe

okeyhlah dear sekalian..
tulah cakap..kat Jengka macam2 aktiviti yang boleh buat.korang pon boleh involvekan diri jadi komander ke, join menari ke, ta pon buat aktiviti sendiri..
hahaha

p/s: kat Jengka ada WFC..nak tahu apa??korang kena lah datang Jengka.hehe
p/s/s: banyak kenanagn tapi ta mampu nak berceloteh lagi.next entry ye.
p/s/s/s: saya suke

2 comments:

  1. yang program pembangunan pelajar (ppp) 2 modul kn?? huh, mmg x indah langsung pg modul ni. suke kcau weekend

    ReplyDelete
  2. @amilinhussin

    tahu ta ape....hehehe..degree still ade kan..adoyai..hahaha..
    layankan aje

    ReplyDelete