Followers

Thursday, January 6, 2011

Makan ini SAHAJA??Kenyang??Puas Hati??

Salam semua ! actually ta boleh nak tido gara2 kelas habis pukul 10 tadi dan sempat topup tidur dari kol 11 sampai 3.30 petang.Alhamdulillah nasib baik sempat sembahyang Zohor..kebetulan pulak level sha blackout..syukur sangat cuaca ta panas petang tadi...So, saja nak story mory..selama duduk sini, ta makan kat luar ta sah sebab kat Jengka kekurangan makanan yang terpaksa sha dan kawan2 rajinkan diri mencari makanan sampai ke kompleks..agak jauh jugaklah untuk jalan ke sana..terpaksa nak jimat.kalau dah makan kat luar kompem kene bayar van dah RM2 pergi balik then kalau makan kat luar kompem nafsu lebih..so tadi decide nak terjah kompleks..


Before tu, singgah cafe baru..bukan kali pertama sha terjah..rasanya dah 2 kali kot.kali pertama, lauk ta banyak sangat..yang ada ayam, ikan dan sayur..okeyh fine.sha dengan roomate cube beli dulu yelah nak tahu diorang ni kire macam mana..sha amik ikan and sayur sekali dengan air.semua RM 4.tapi kawan sha amik 2 ketul ayam sebab kecik gila plus air RM4.50..sabar jelah..kalau ayam tu besar boleh consider lagi.yelah dah lapar kan.bayar jelah..

Tadi, singgah jap tengok lauk, kebanyakan dah habis.patutlah akak and abang kat situ relaks je.yelah kalau cafe lama, if ta ade lauk still diorang masak lagi.means ta adelah sampai ta cukup..kalau dulu ta payah nak risau pasal makanan.sentiasa ada.tapi sekarang..??
so, kitaorang pergilah kompleks..beli makanan.terjumpa pulak akak yang kerja cafe dulu..Alhamdulillah, nasib dia baik terima kerja kat situ..nasib baik dia stil kenal lagi..sha beli mee goreng and keropok.sedap pon sedap.murah pon murah..berbaloi2..tapi ta kan sampai habis sem nak macam ni..??

*rasa macam nak save duit.makan roti dengan tuna..tapi ta tahan.lepas makan tu..kitaorang suruh dak laki belikan nasi..yeahhhh!!!!*


p/s: sabar itu separuh dari IMAN

0 comments:

Post a Comment