Followers

Friday, December 31, 2010

"INSAN KESAYANGANKU"



Ding dong semua !! heehe..actually sha agak lama ta update belog sebab tertentu..By the way, pagi2 yang indah ini sha blogwalking ke belog blogger..So terjumpa contest yang Cik NurSyamizaHadi..menarik contest beliau yang membuatkan sha nak join jugak..sesiapa nak join boleh aja dan di alu2 kan.KLIK SINI
segala rule yang empunya berikan korang boleh through away kat belog dia ye. :)

Insan Kesayanganku
Wah ! terlalu ramai sha sayang..termasuklah orang di sekeliling..bukan keliling pinggang jer yang sha sayang.semualah yang dinamakan insan..actually, kebanyakkan kat dunia ni lebih sayangkan ibu dari abah..yup sha sokong.tapi kita jangan abaikan ABAH juga..ta ada ABAH ta ada kita kat dunia ni..ABAH yang sha anggap kawan yang paling rapat dengan sha even kadang2 beliau agak busy, tapi alhamdulillah stil meluangkan masa dengan anak2 yang lain..Selepas arwah mak pergi buat selamanya 3 tahun lepas, ABAH lah yang ambil alih setiap tanggungjawab mak sebab kalau arwah mak ada dulu, anak2 ta berapa rapat dengan ABAH.Sekarang segala masalah dan kasih sayang semua tertumpu pada ABAH...

Kalau dulu, sha ta berapa rapat dengan ABAH.setiap masalah atau nak apa2 mesti pergi kat mak.bukan apa dulu ABAH garang sangat.. sebab apa?? sebab sha nakal kecik2 dulu..ABAH selalu ingatkan pesan arwah mak..

Belajar tinggi2,nanti orang ta akan pandang rendah pada kita
Sampai sekarang sha stil ingat pesan tue..sekarang nak pergi mana2 sha mintak permission dari ABAH even nak ke bandar sekalipun..sebab sha takut sangat ABAH marah..kadang2 sha serba salah if ABAH ada kecil hati dengan sha..yelah..sha ada sorang ABAH saja..pernah sekali terlalu rindu dengan arwah mak, ABAH lah tempat sha meluahkan perasaan..selalu ABAH beri semangat supaya jangan cepat mengalah..ABAH selalu cakap

Tengok..ada orang tu dari kecil ta ada mak ayah..ada tu langsung ta kenal mak ayah diorang..
Ye..dari situ sha kuatkan semangat sebab bukan sha sorang jer ta ada mak..Kita kat dunia ni jangan hidup pentingkan diri sebab ada orang lain lebih teruk nak tanggung kesusahan dan kesedihan dari kita.kita kene bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang ni.jaga elok2.

Tapi apa yang sha ta dapat nak lupa, masa 2 tahun lepas, sha ada masalah dengan kawan.seminggu sha ta called ABAH..time tu nak final dah..sha called sebab nak dapatkan restu nak jawab exam..ABAH pelik kenapa sha dah lama ta called..sha bagitahu jer masalah tu, esoknya ABAH terus datang ke kampus. walaupun ambil masa 45 minit jer, tapi sha terharu ABAH sanggup datang semata2 nak dengar masalah sha face-to-face dan bagi semangat balik..Lagi satu, ABAH ta boleh dengar if sha sakit..terus datang kampus bawa balik...jaga sha kat rumah..buat bubur..bagi makan ubat..paling terharu ABAH letakkan sapu tangan Good Morning kat dahi sha..teringat kat arwah mak..meleleh air mata time tu..

Even, arwah mak dah pergi ta bermakna sha lupakan jasa beliau..Biarlah dia aman di sana dan sha kat sini bekalkan beliau ayat2 Al-Quran dan doa untuknya..ABAH selalu pesan

Sha, jangan lupakan mak ye..sedih dia nanti

Abah, walaupun suatu hari nanti ABAH akan dapat insan baru dalam hidup ABAH untuk menggantikan arwah mak..sha tetap SAYANGKAN ABAH..

*pic diambil ketika nak sambut birthday ABAH 4/5/2010*


Tag pada mereka
Azura Aman
Najwa Anuar
Qamarul Sahid
Nasihina Rika
Ieka Miyako

p/s: jadilah insan yang menyayangi antara satu sama lain :)

10 comments:

  1. waa..sedihnyer!
    harap awak tabah yer?
    btw..nice post! :)

    semoga berjaya dear! :)

    ReplyDelete
  2. ye thanks awak
    good luck contest awak..hope success.. :)

    ReplyDelete
  3. sedey:( neway congrats menang contest ni:)

    ReplyDelete
  4. waaa tag aku tak bgtau!!!

    haha kalau tak aku leh menang dah.!! :P

    ReplyDelete
  5. sedihnye.. bgnang air mata bile baca..
    nway, congratez coz mng contest nih..
    i da follow u..
    follow me back k..
    kem slm kt abah u.. =)

    ReplyDelete
  6. @Qamarul Sahid

    yelah qama..rasa macam dah bagitahu..ta[i ta apelah..

    ReplyDelete