Followers

Wednesday, December 29, 2010

"Back to School"


Salam 1Malaysia semua ! Lagi bebarapa hari lagi nak Tahun Baru 2011 kan.?? yeahhh!! Masing2 mempunyai azam baru..Azam kali ni apa ya??? wah !! lupakan dahulu.sempena nak penutup tahun ni, sha merajinkan diri untuk blogwalking ke belog orang..taaaraa !! terjumpa GA from Mummy Fara.orangnya kiut dan mempunyai 2 orang princess..so sha pon rasa nak join GA ni sebab simple sangat..jomlah ramai2 join GA ni..nanti korang klik belog Mummy Fara ye..


Apa yang menarik tentang GA nie sebab kena story sikit tentang
Back to School

Actually sha sudah lama jugak tinggalkan alam persekolahan..hmm dah 4 tahun sudah..tapi apa yang sha nak story mory ni maybe ada yang pernah melaluinya melainkan dia ta pernah ke sekolah..kan2?? Tiap kali nak mula sekolah mesti excited sebab nak pergi shopping beli barang sekolah..yeahhh!! everything semua baru.dari atas kepala sampai ke kaki.yelah..bak kata orang baru ada aura and semangat bila nak ke sekolah ni even benda tahun lepas boleh guna lagi..very the membazir sha ni..First thing yang abah selalu suruh buat kena listkan barang2..sampai sekarang sha buat benda ni sebab nanti senang ta adalah yang tercicir..bila dah ta ada mulalah menggelabah.ta pon cemburu kawan ada tapi sha ta ada..

Bila semua benda baru macam kasut, beg, alat tulis, stokin dan semua sekali mesti cepat jer nak siap..macam nak pergi sekolah malam tu jugak.biar jadi orang first sampai ke kelas..ni siap gosok baju bagi kemas2 ta nak ada kedut sikit pon.side kat lengan tu bagi tajam.kalau boleh bila terlanggar orang tu biar luka..hehehe..excited punya pasal...malam tu kalau nak tidur..aduhai.!! macam2 pikir..ieeeeee..sapa yang duduk dengan aku, buadak yang handsome dulu tu ada lagi ke ta??nanti duduk dalam kelas best ke ta??cikgu baru??subject baru??padahal semua kawan2 yang sha kenal..cikgu yang sha kenal..

Ingat lagi, macam sha susah sikit nak dapat beg sekolah baru..yelah benda yang agak tahan lama lah kan..sampai sha nak sangat beg baru,sanggup ni cari gunting nak koyak kan sikit,tapi memang dah ta ingat dunia menggunting sampai dah ta macam beg..dah kene pot pet dengan abah..padan muka..dulu form 3 tergilakan beg Mashimaro, see dapat jugak..hehe..adoi jiwa kanak2.nak buat macam mana..at last beg tu adik sha yang guna sekarang ni..


Bila dah ta sekolah ni, sha macam teruja sebab baru2 ni sha pergi shopping dengan adik belikan dia barang2 sekolah.macam sha yang excitednya..semua barang sha yang pilih.kerja adik pegang bakul jer.sampai dia cakap

Andak..siapa yang nak pergi sekolah sebenarnya ...

So, pada adik2 yang nak pergi sekolah ta lama lagi,
selamat kembali ke sekolah ye..
especially adik sha yang tahun depan nak SPM
belajar rajin2 ye

tag pada mereka
Nashina Rika
Azura Aman



4 comments:

  1. salam adik syakirah.. thanks ye sebab berkunjung ke blog akak dan masuk GA akak.. gud luck ek.. hehehe.. salam perkenalan..

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan..:)
    btw ur welcome mummy ! bagi support..chaiyok!!

    ReplyDelete