Followers

Monday, December 20, 2010

| Cinta MONYET |

Assalamualaikum semua ! Happy MOnday rite ! sha ta ada ape nak buat kat rumah.sekadar menyemak bilik pastu kemas balik dan seterusya macam tu hari2..actually semalam ada story mory dengan adik tau pasal COUPLE..ish ! adik ni pon satu agak menyebuk bertanyakan soalan yang macam tu..Tetiba sha teringatkan sorang mamat ni..orangnya sweet, baik yang penting sampai sekarang sha still contact dengan dia..DIA tu siapa?RAHSIA


Pertama kali sha kenal dia, masa sha ada orientasi Form 1.so semua budak2 Form 1 kena berkumpul dekat DK ( Dewan Kuliah )..macam biasa sha duduk dengan geng2 sha..bagi sha, sha sudah biasa dengan mereka sebab masing2 sekolah rendah yang sama.so no wonderlah kitaorang dah rapat..Budak macam sha ta sah kan kalau ta duduk belakang.bukan apa senang nak tidur, makan, usha mamat2 handsome..hehehe..Lepastu terdetik pula kawan sha cabar sha suruh ngorat budak laki yang sha suka..OMG !!!! gurl ngorat laki?? What the Fish !..


Dalam banyak2 tu sha terusha sorang budak ni. sha gelar dia H jelah..tapi lepas tu sha dapat tau dia sudah ada couple..sepupu sendiri pulak..Ohh tidak ! ta baik merosakkan hubungan orang lain..Lepas tu, sha perasan sorang mamat ni yang sha gelar Y..Y ni skema gila.susah nak cakap dengan perempuan..tapi dah lama tu sha ta nak mainkan Y sebab bak kata orang Cinta Pandang Pertama..tapi masa tu sha ta pernah bercakap apatah lagi nak face to face.yang aksi cabar mencabar tu sha buat dono jek.just said I'm surrender.


Tak sangka juga sebab dia pon agak sukakan sha..eeeeii.blushing kejap..itu pon orang lain bagitahu..bukan dari mulut sendiri..sha pon malas lah nak pikir yang dia serius..ta lama tu sha dapatkan about him dari si A..sebab A ni kawan dia..dan ta sangka A pon menaruh harapan pada sha..bagi sha agak pening sebab A dan Y mempunyai life yang berbeza..that means bukan sha pandangkan harta tau.ta terlintas tapi sha pilih A sebab A berani meluahkan apa yang dia rasa dekat sha ta macam Y..


Sampailah sha nak pergi ke teknik tahun 2005, so before tu sha cakap kat abah nak jumpe kawan2 before nak pergi ke teknik..then masa sha keluar dengan A, A ada bagi sha something..bantal POOH..sampai sekarang sha simpan.di jadikan bantal busuk..hahaha..after tu Y nak jumpa then meluahkan perasaan yang 3 tahun antara sha dengan Y simpan..sha dah ta boleh buat apa2 sebab sha dah ada A..


By the way, sha dengan Y sekadar kawan and Alhamdulillah akhirnya dia sudah mempunyai someone special untuk life dia..dah nak kahwin jangan lupa ajak ye..hehehe.itujelah sha nak kongsi cerita yang bagi sha if dah suka tu cakap je.sekurang2nya dah lepas dan samaada dia terima atau tak terpulang.. >.<

picture yang ta ade kene mengena dengan entry



0 comments:

Post a Comment