Followers

Tuesday, December 14, 2010

| Before Melabuhkan TIRAI |

Assalamualaikum semua !! sha just nak kongsi cerita dengan korang..pagi2 sha dah bangun sebab sha kan ada test komputer..siap2 then breakfirst makan mee goreng + air nescafe dalam pukul 8.30 pagi macam tu abah dah suruh gerak..janji pukul 9 then dah sampai kat tempat test komputer dia nak kan sijil KPP.OMG !!!! mana ada..ingatkan pihak sekolah dah sent sijil tue. nasib baik lah dekat..abah patah balik semata-mata nak ambil sijil tu..

dah sampai sana, akak kat kaunter
sha : kak,nak Sijil KPP.nak buat test komputer lah
akak I : ic?? kejap ye
( dalam 10 minit, dia mencari2 sijil sha ta jumpe2.sha sambil tunggu macam apa entah sambil curi2 tengok ada orang buat pre-test )
akak I : okeyh, nak booked hari ini ker???ta nak cuba dulu. kat dalam sama jer dengan JPJ test nanti.
sha: okeyh jugak . nak cuba lah..( senyum sambil ambil kerusi tengok dak lain buat pre-test )

dalam bilik pre-test
akak II : nak ambil test hari ini ker?? komputer ni ta boleh buka??
sha : rasanya ta kot ( boleh pulak tanya aku.sape yang kerja kat sini sebenarnya )
akak II : cubalah..first macam ni..bla..bla..bla..
( tak sampai habis sha buat )
akak II : ekh adik ! cuba yang inilah..yang ini sama dengan JPJ.yang tu banyak papan tanda..adik cuba 2 kali.kalau lulus pergi kaunter daftar test komputer
sha : yeke? okeyh..(layan kan aja)
test 1 = anda gagal
test 2 = anda gagal
test 3 = anda gagal
test 4 = anda gagal
sha : abah macam mana ni..asyik gagal jer..takutlah
abah : kenapa dengan kamu ni??
sha : ta banyak buat latihan lah..ta nak lah buat hari ini..nanti gagal kena bayar RM 3o.kalau gagal lagi kene pergi ke JPJ..
abah : ta payahlah sha..buat bila kamu sedia ye.
sha : okeyh

kat kaunter
sha : akak nak ic..ta nak buat hari ini..dah gagal banyak kali.ta ada confident.
akak I : adik nak pergi sekarang ke? nanti bawa sekali borang ye..
sha : ta nak !! ambil lain kali
akak I : tapi akak dah register online kan nama adik.kalau adik ta pergi hari ini dah kira gagal kali pertama..
sha : ala akak ta boleh cancelled ker?? ( memandai jer akak ni buat keputusan sendiri..ala..macam mana nieyh )

balik tu sha terus bace buku elok2..fokus Seksyen B sebab tadi buat pre-test sha banyak lemah bahagian tue.dari kol 12..12.30 tidur jap...bangun pukul 2..terus fokus..sambil mamai..hohoho
pukul 3 lebih macam tu..sha pon sampai tempat test..hantar ic and sijil..snap gambar ( kompem berkilat )
akak III: syakirah ! adik boleh masuk pc no 9 ye..
sha : okeyh..dup dap dup dap
bissmillahirrahmanirrhim...

soalan 1
soalan 2...
....
....
...
...
..
soalan 50
klik tamat sessi..

Alhamdulillah !!!
tapi kan dah fokus seksyen B..C pulak trouble
but thanks Allah

Anda LULUS

terima kaseh ta terhingga kepada abah sebab sanggup teman sha
sanggup tunggu sha sampai sha habis jawab
terima kaseh sebab beri semangat dekat sha
terima kaseh atas segalanya
terima kaseh jugak sebab balanja mee goreng mamak
yeahhh!!!
muka tersenyum sampai sekarang


p/s:good nite semua ! nak tidur..esok mahu keluar dengan mereka2 yang nak ber' hangout '

2 comments:

  1. waaa lulus gak, tak sia sia akak 1 (ni nam btul dia ke ngeh3 =P) register nama

    ReplyDelete