Followers

Tuesday, May 18, 2010

KUANTAN

ASSALAMUALAIKUM.today follow my father trip to KUANTAN.heee..ingatkan tak jadi nak pergi sebab sha bangun lambat.janji pukul 10 tapi bangun pukul 11.mandi2 nak siap tapi sempat online dulu.pastu abah cakap 'sha jom pergi,nanti settle cepat kerja abah'..nasib baik dah mandi.then siap2.pastu i forgot something cincin boo.oh my god mana pulak pergi.lantaklah so 1st time tak pakai.shhhh!!!jangan bagi tahu my boo.

Perjalanan diteruskan.abah macam biasa akan memotong kenderaan lain yang mana lambat.macam2 dah sha fikir.dalam kereta tak borak sangat.sebeb mengantok sangat2.tengok pemandangan sepanjang perjalanan sungguh indah.masyaallah indahnya ciptaan TUHAN.sampai mana entah sha dan abah nampak ada kebun orang terbakar.kemungkinan dah lama kot.

So,lunch dekat MARAN.boleh tahan jugak makanannya.sha dan abah ambil nasi putih+ulam raja+ayam percik.ayam percik dia besh sangat.sedap macam nak beli lagi.

Teruskan perjalanan akhirnya sampai ke KUANTAN.kuantan sebuah bandar yang menempatkan ramai student.macam POLISAS,KIPSAS,PSDC,UITM,UIA,MATRIK,UMP dan berbagai lagi(byk sgt.so yang mana tak sebut tu sorry).sementara tu abah cari JALAN MAHKOTA.abah call CIK SARAH nak tahu cara nak pergi sana.akhirnya jumpa bangunan tersebut.so, tingkat 1-03 ASM INVESTMENT.

Tujuan nak pergi tempat ni sebab arwah mak ada main saham.so, nak tuntut balik duit saham tersebut.banyak konflik yang timbul.macam2 prosedure yang kena follow.abah dah naik pening.sian pulak sha tengok cik sarah.bikan slah dia.dah prosedure kena mcm ni.1jam 30minim barulah settle.so,conclusion abah kena dapatkan tandatangan semua anak2 abh(along.angah.kak de,kak lang,sha dan atiq).

selepas itu abah nak rehat dekat esplanade.nyaman jugak lepak dekat sini.angin sepoi2 bahasa.air sungai yang bergelora(cewah!! macam laut pulak).burung2 berkicauan pulang ke sarang.then,shopping kat giant.seronok shopping.bukan apa beli barang dapur.

pastu dah tak ingat sebab tidur.ZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzZZZZZZZZ!!!!yang ingat sampai temerloh pergi makan dekat bawah jambatan.boleh tahan.mee sup+air kosong.best!!nyummy!!

so ini saja yang dapat di snapkan sepanjang pergi KUANTAN




p/s: alamak langsung tak ada picture dengan abah.ish!!

0 comments:

Post a Comment