Followers

Saturday, August 20, 2011

Pagi-pagi ke Hospital . Buat Apa ??


Assalamualaikum :)

Hye semua ?? Waaahhh hari ini dah 20 hari kita berpuasa kan . Syukur alhamdulillah masih bernyawa dan nak update pasal pagi ini punya cerita . After sahur tadi pas sha kemas-kemas dapur , basuh pinggan and lap meja , sha dapat massage from my sista yang kat Kelana Jaya tu . Dia cakap , badan along panas then kene bawak dia pergi ke hospital . Then , sha cepat-cepat pergi bilik dia . Bukan sha ta amik tahu , but time sahur jer dia selalu sahur dalam bilik . So , sha ta tahu pulak yang dia demam . Lepas tu , sha cari panadol and basahkan tuala letak kat dahi dia . Tapi dia ta nak makan panadol sebab dia kate malam tadi dia dah makan tapi ta ade effect .


Then , dia suruh sha bawak kereta ke hospital . But seriously sha rasa nak angkat bendera putih dulu sebab even sha ade lesen tapi sha ta pandai bawak manual . Errkkkk ! sha belaja sebab test jer . Abah punya kereta auto but dia bawak ke masjid pulak . Then , sha mintak permission dengan akak , tunggu sha solat dulu dan akhirnya sha tukang teman aja disebelah . Dia yang drive . Teruk ta ?? Hehe . sorry along .


Snap di kala kebosanan ^_____________^
Tanpa eyeliner , Tanpa bedak compact Miyami
Sekadar guna bedak Johnson n Johnson . Erkk terasa macam baby pula :)


Sampai hospital , register then sha first time tengok resit kertas A4 . Bapak bagaknye . X_X sabar jelah . Then dalam 10 minit macam tu akak kene panggil . Pastu , dia suruh akak stay , jumpa dokter . Ya Allah , nak sampai sejamlah jugak tunggu . Sempat sha tengok Motivasi Pagi kat TV3 tu yang sha ta pernah-pernah nak tengok sbeelum ni . Sempat snap gambar dalam hospital . Syok sendiri jap . Sempatlah jugak tengok cerita kartun kol 7 tadi . Ohh tidak service yang agak lambat . Maybe dokter lambat masuk kot . Sampai akak kate nak baring jer atas lantai hospital tu . Hehehe . Jangan buat benda lawak ye Along . 


Dah siap , Along kene amik ubat kol 8 kat farmasi . By the way , Along massage yang dia kene cucuk . Hahaha . Sha gelak jelah . Dah besar tapi takut . Malas nak balik rumah dulu , so Along pergi beli paper kat bandar . Sebab tinggal lagi sejam macam tu . Nanti dah balik rumah malas nak keluar balik .
So , nak dekat pukul 8 macam tu , akak dapat sebeban ubat . Along , Selamat Hari Raya . Along dah raye awal sebab kena makan ubat . Hehehe .





p/s : Korang jaga diri tau . 
p/s/s : Sedih ta dapat pergi KL hari ini . Ta ape esok insyaAllah jadi . Ehemmm , jumpe someone esok ^__^



0 comments:

Post a Comment