Followers

Thursday, July 21, 2011

Cerita pasal KAHWIN :)


Assalamualaikum :)

Hye semua !! Pagi-pagi ni rasa nak berjiwang pon ada nak menggedik pon ada . Ta kisahkan sebab ini belog sha . So, what ever it is up to me . Waaahhhh ! pagi yang sungguh kerek . Apa kes kan .. Nope really laaaah . Sha hanya bergurau . Just want to sharing bout something yang sha rasa agak penting but sometimes yeaaahhhh maybe certain people just said ' I'm young already. For what thinking bout that !! ' Yess , maybe . But tetibe sha terpikir tentang 'KAHWIN AWAL' that means kahwin pada usia yang muda . Apa pendapat korang . Ada yang lepas SPM terus decide nak kahwin ta pon ada juga yang ta habis sekolah . Itu belakang kire sebab maybe diorang ada masalah or something else yang kita ta tahu .

Yeaahhhhh, pada usia sha ni dah ramai kawan-kawan sha dah pon berumahtangga . First , congratulation !!! hahahahaa . Ada dah jadi ibu, mummy, mama, mak or etc .. but bagi sha kalau orang tanya sha bila lagi nak kahwen tu maybe lama lagilah kot sebab calon pon ta ada lagikan . Bukan memilih but sapa ta nak yang jaga kita sampai akhir hayat kan . Sapa ta nak disayangi, dicintai macam pasangan lain . Sebenarnya , kahwen awal bagi sha sangat berat tangungjawabnya . Ada kebaikan ada keburukan . Lebih-lebih lagi, macam sha ta bersedia lagi untuk menerima tangungjawab sebagai isteri . So, Adakah persediaan amat penting dalam soal sekarang iaitu kahwin awal ..??



p/s : Kena usaha untuk mendapatkan sesuatu yang boleh membuatkan hati kita gembira :)
p/s/s : Kahwin awal ?? Pendapat korang ^^V

8 comments:

  1. bila dah jumpa calon yang sesuai, kita akan tau yang kita dah bersedia ke tak. <<<ayat macam dah kahwin je kan.trip2 tau lagi. muhehehe :{D

    ReplyDelete
  2. rase nye better kawen awal.sebab nanti masa ank da besar kite xde la nampak tua sangat.plus, kemungkinan besar kita dapat tengok cicit :)

    ReplyDelete
  3. @Amanda Sasha

    hye amanda :)) yup totally rite if dah jumpe yang sesuai better kahwen awal..nk mengelak dr maksiat tengah berleluasa. but pernah terpikir ta kalau kawen awal life status bujang tu rugi. i means cam enjoy ngn kawan-kawan dulu...

    hehehe.pendapat aja :))

    thanks amanda

    ReplyDelete
  4. @~~miss tempe~~

    hehehhee..betul tu. tapi ada ke zaman sekarang pikir macam tue. hehehe.

    ReplyDelete
  5. @~Queen Q~

    yeyyyyaaaahhh jugaaaak. wah2 Q mesti ta lama dah nieyh... nnati jemput ye :)

    ReplyDelete
  6. kena stable dulu. dah kerja, cukup duit, dah bersedia nak bagi komitmen, baru boleh kahwin. :)

    ReplyDelete