Followers

Monday, June 6, 2011

Kenduri lagi.. kali ni memang terbaik sebab kami SESAT :)


Assalamulaikum :)

Semalam ( 5 Jun 2011 ), sha and kawan2 travel naik Viva ke Jerantut sebab kawan teknik kitaorang kawen. Tapi nak di jadikan ceritanya, kitaorang sesat sebab salah tengok pelan. Actually, lepas nampak masjid kene terus belok ke kanan. Tapi sebab misunderstood pelan tersebut, kitaorang terus perjalanan ke Lipis. Sangat happy siap nyanyi2 lagi dalam kereta.Dah masing2 macam was-was, siap tanye Cina mana entah.

Aku : ermm, orang sini ka ??
Dia : Tak lah, Jelantut ( Jerantut )
( Dalam hati aku, adoi memanglah jerantut.Ta kan sekarang ni kat KL pulak )
Aku : Mau tanya. Itu kampung Tembeling Tengah kat mana ??
Dia : Terus lagi. Jauh ( sambil siap tunjuk2 lagi )
Aku : okeyh r thanks

Padahal tengok signboard Kuala Lipis tinggal 78KM. Sampai ke Kampung Som, kitaorang tepon pengantinnya.hahahaha.masing2 gelak..Sesat rupanya.Kena U-turn then driver dah lah ta ade suara.Mesti panas je dia ni.heheehehehe..Sampai jerp tempat yang kitaorang tanye cina tadi, si Ain bukak tingkap cakap ' weiiii !!! penipuuuuuuuuu ! lain kali cakaplah ta tahu.' hahahaha..

MR SOLEH MRS NUR AKMALLAH

At last, U-turn tapi nak sampai umah pengantinnye, punyelah jauh. Kiri kanan bukit.Sapa yang pernah ke Bukit Tinggi, jalannya lebih kuranglah..Sampai terus makan.hahaha.cari air yang penting sebab masing2 dah kehausan sangat. Alhamdulillah. Perjalan sampai ke rumah balik dengan selamat. apa2 pon SELAMAT PENGANTIN BARU SEMOGA BAHAGIA KE ANAK CUCU :)







p/s : Baju ni kali ke-2 pakai.hahaha.
p/s : Sangat2 penat even ta drive tapi perjalanan yang agak jauh :)

2 comments:

  1. akak tunggu je kad kawen sya ni..

    ReplyDelete
  2. @amilinhussin

    aah...elok.kiter akak dulu lah...ng peluang..keh3...umah sane bile lagikan nak kenduri kendara nieyh...cepat2

    ReplyDelete