Followers

Monday, January 3, 2011

3 January 2011

Assalamualaikum.. terasa sedih untuk meninggalkan rumah yang selama cuti sem asyik menghabiskan masa di situ aja..waaaaa T_T.. actually sedih sebab tinggalkan abah sengsorang kat rumah..bangun pagi abah yang kejut suruh siap2 and dia suruh pastikan jangan ada barang yang tertinggal..sambil kemas sambil nak nangis.tapi gagahkan diri juga..wuuuuuu..then siap2 dah buat check it out, tiba nanges.adoi entah ape2.jiwa ta kuatlah katakan...salam adik pon nanges..adoi bukannya jauh sangat..ibarat Temerloh tu ditengah2 antara Jengka and Lanchang ( tempat adik sha sekolah )..sempat pesan kat dia suruh belajar lek lok untuk SPM this year..bermulalah 1 perjalanan ke Jengka..ahaaaakz..macam biasa apa guna kamera sudah beli ta digunakan...senyum sikit abah..

yeah !! this is my father yang single lagi..ahahaha..ada yang kena pelangkung dengan abah jap g.
sayang you lebih lah :)..actually masa ni baru nak masuk simpang Jengka kot.ta pasti pulak..dengan hujan renyai2 macam merestui jerp perjalanan sha ke Jengka.hope so..


Yeah !! ini breakfast sha and abah sebab dia dah lapar sangat.nasib baik kat simpang Jengka ada kedai makan.sedap pon sedap..mulanya ta nak snap pic ni tapi dah ada depan mata hansetnya, akhirnya snap jugak..stil nasi lemak ni dalam phone sha..bila tengok balik.adoi shodap betul pekena malam2 nieyh..hehehehe..:) macam biasa air TEH AIS my feveret lah..kalau time sarapan ta kira hujan or panas mesti kene ade ais..dah habis ais kunyah ais..itu 1 hobi sha..adoi kantoi sudah..


Sampai Jengka dalam kul 11 macam tu, terus tepon si Atul ( roomate dari sem 1 sampai sekarang and also dak sekolah teknik dulu ) nak pergi daftar sama2.tapi abah suruh pergi dulu..ikut saja perintah pergi ambil kunci then terus angkat barang..ada kisah disebaliknya sebab terkejut kenapa roomate semua berwajah baru..ohh tidaaaakkkk!!!! padahal sha salah bilik.semngat tau dah angkat beg semua2..rupanya salah blok..Ya Allah.sian abah tolong angkat tadi..sha terus cakap kat abah sha mintak maaf.sebab abang tu cakap blok B tapi bagi kunci blok A..sha pulak memang ta perasan kunci tu..sabar jelah..akhirnya sha dapat roomate yang sama.Alhamdulillah...

Then, ta tahu kenapa sem last ni rajin pulak nak kemas2 beria gila..sampai lap meja study, bingkai tingkap, dalam loker..adoi!!! maybe semngat last sem kot.hahahah..sampailah siap..so kebetulan cafe lama dah tutup.ada cafe baru..sangat mahal kalau ambil ayam.better amik ikan..wah!! kompem hari2 makan luar.huhuhu..petang tu sha dah lapar sangat denga Atul pergi ke cafe..then malam pulak decide makan dengan classmate kat tepi tasik.not bad jugaklah.layan chicken chop..just RM 7.50 jer..okeyhlah bagi sha ta adelah mahal sangat..sedap pon sedap..sambil borak2 gelak2..haish!!! terpikir macam mana kalau dah masing2 sambung degree..mesti da ta macam sekarang..waaaaaaaaa!! kenape mesti ada perpisahan dalam hidup ni..??
*sapa yang ta try lagi kat tepi tasek tu g lah..sedap !! *

0 comments:

Post a Comment