Followers

Saturday, June 19, 2010

To be continued- BUkit Tinggi

Wah! akhirnya sampai ke Bukit Tinggi ni.Yelah agak kecuakan juga sebab naik atas naik kancil.yang turun semua kereta yang canggih2.p Alhamdulillah..Syukur :)) So,sampai sana Ijah park kerete berhampiran bowling.Sementara menunggu Safari menjemput kami tunggu di lobi.Safari ini mengambil masa 30 minit setiap masa.means jangan risau Safari sentiasa ada untuk bawa ke atas.bukan tak nak bawa kereta tapi takut tak lepas naik bukit.



Yeah!! akhirnya sampai.Sebagai permulaan kitaorang naik menara dekat Colmar Tropicale.tak nak naik tangga naik lif. 3 tingkat jer.tapi tingkat -1 ( bawah sekali ) ada swimmping pool.So bolehlah nak mandi manda ala2 luar nagara.jemur2 kulit.


See!!! cantikkan pemandangan dari atas.dekat sana banyak bukit dan sangat berangin.nasib baik pakai cardigan ni.Fuhhh !!! syok! memang sesuai kalau bawa family tak pon noneymoon kat sini pun okeyh what.kan?? (^_^)






Sebelum melangkah lebih jauh.kami mensnap picture sendiri guna timer.yelah habis siapa nak snapkan.So kawan2 say cheese !!!!..:))



Hah!!! ini mencuba nasib.ala main pancing itik. So,
tukar kepada token = 1 token RM 2
so game ini mesti ada 2 token
hadiah lak dia kira macam ini:

no 0 = no prize
no 1 = small prize
no 2= medium prize
no 3 = large prize

hahahahahaha:D tension gila sebab tak ada rezeki sebab dapat zero.So, tak ada hadiah untuk saya.







dekat sini yang unik ada perigi ajaib.yang mana pernah pergi A Famosa, Melaka hah! macam itulah juga lah ada kat sini.
So, letak duit and wish lah apa2.mybe dimakbulkan.padahal kita sebagai umat Islam kena berdoa pada Allah.betul tak???


k

i

Saya geram tengok teddy bear yang sangat besar ini..seronoknya pelok dia.ada tak siapa2 nak bagi saya..plish!!!! i need one for mine..heee:))



Wah! bodyguard kami.tengah syok posing terperasan lah pulak Ustaz Fauzi ( pakai songkok ).Lecturer Bahasa Arab saya sem lepas.sempat berborak2 then Ustaz tanya result saya.Thank you Ustaz sebab bagi saya A.heee:)
membuatkan pointer saya naik sem ini:) yeah!!





Agak teruja sebab dapat jumpe angsa putih di tengah kolam.alamak !! teringat pulak cerita Cinderalla.hikhikhik:)) Taman kat sini memang cantik.sedap mata memandang.
Amiklah kesempatan untuk mengambil gambar.











Picture di bawah ini on the way ke Japanese Village.Yeah!! nak pergi ke sana boleh naik kereta sendiri atau naik safari lagi.better naik Safari.so rasa lah sikit suasana dan menikmati pemandangan di atas sana.



WELCOME TO JAPANESE VILLAGE

Kalau sewa kimono lagi dapat rasa suasana di Japanese Village.Pemandangan sangat cantik.dah rasa macam betul2 dekat Jepun.

INFO
SEWA KIMONO = RM 20 FOR 30 MINUTES













Yang tempat kitaorang menggedik ni adalah rumah rehat ala2 Jepun.seronok.macam2 aksi.tapi silap kitaorang tak sewa kimono.kalau tidak mesti dah jadi jepun cilop..Haik!!! So, masing2 kepenatan lepak di sini sambil mensnap picture.yeah!!! >.<




Dekat sini ada spa.tapi tak ada orang.hee:) so tak tahu nak bagi info yang macam mana.kalau nak senang search kat internet pasal Bukit Tinggi ye..keep in tounch! :))















Sebelum ke tempat seterusnya, kami singgah ke kedai cenderamata.semua collection barang2 Jepun.macam kimono,payung,key chain,klip,selipar jepun dan macam2 lagi.nak tahu pergi sendiri.hee:)
so, saya teruja dengan klip kat sini.padahal kat mana2 pon ade.tak apa janji saya beli dekat sini.Syu beli keychain Jepun.cantik.





Next destination tak turun pun.sekadar snap di depan ni sahaja.masing2 dah penat.mana tidaknya dekat Japanese Village kena mendaki.Botanical Garden pula kene menurun..huhuhu..tak larat mak.




wah!! masa ini dah nak turun.naiklah safari.besh pemandangan dari Japanese Village ini..nyaman.masa nak turun syok macam roller coster..heee:)) so dah sampai bawah sempat merealisasikan kenangan di depan Colmar Tropicale.cantik.saya tengok picture ini banyak kali.









Tenkiu pakcik Safari sebab sudi nak tolong kami snap picture bersama.hee:) on the way dah nak balik.
Sebelum balik kitaorang pergi main bowling dulu...yesh!!!! tidak ramai orang.just chinese jer.itupon dah gamat suasana..okeh what.mana best kalo main ni senyap jer.

INFO RM 6 PER PERSON + RM 1 ( rental shoes )








Macam tidak percaya pula boleh menang..hee:)) by the way tak reti nak main actually.tapi teringat pesan angah suruh fokus titik tengah(arrow)..so senang nak strike.see!!! 3 kali kot.nasib baik tidak beta bersama mereka bertiga..ahakz!!!..
kalau tidak kompem kene belanja makan.
*kami tidak makan lagi sebab harga kat sini agak lumayan.hee:) so saya nasihatkan mereka2 yang nak datang sini bawa bekal dari rumah.okeyh???







Adoi sudah kepenatan kami hendak pulang.sebelum pulang saya rekomankan pada mereka untuk snap picture kat dinding ini.sungguh unik dan saya tukang snap picture mereka:))


Thank you Fizah, Farah and Syu sebab sudi meluangkan masa bersama.next time kita plan jaoh2 sikit.hee:) invite ramai2 mengecohkan keadaan lagi.yeah!!!


credite to mereka bertiga.:) mish you all ^^

1 comment:

  1. full trip...
    bestnya...
    nak ajak family OE pergi sanalah....
    jalan2 cuti nanti...
    best2...
    (n_n)

    ReplyDelete